Grzyby już pojawiły się w polskich lasach. Wielu grzybiarzy z niecierpliwością czekało na ten moment. Niektórzy wypatrują gatunku grzyba, który smakuje na świeżo, ale warto też go suszyć, o czym nie każdy wie. Te suszone rarytasy podkręcą smak wielu potraw.
Rosnące ceny prądu zmuszają Polaków do poszukiwania oszczędności. By robić to świadomie, warto wiedzieć, które urządzenia zużywają najwięcej energii elektrycznej. Co ciekawe, wcale nie chodzi o pralkę, telewizor i lodówkę.
Czy jajka mają wpływ na organizm człowieka? Dietetyk pokazał badania na temat popularnego produktu w naszej diecie. Opowiedział także o tym, czy warto jeść jajka. Wszystkie szczegóły znajdziesz w poniższym tekście.
Cukinia często wykorzystywana jest w naszej kuchni. Jednak, co z kabaczkiem? Czy kabaczki a cukinia to jedno i to samo? Te zawiłości wyjaśniamy w naszym artykule.
Pamiętasz o takiej przekąsce jak kisiel? Kiedyś zajadli się nim wszyscy, a teraz mało kto o nim pamięta. Czas przypomnieć ten deser, bo ma wiele prozdrowotnych właściwości. Szczególnie jeżeli przygotujesz go od podstaw sama. To prostsze niż mogłoby s...
Niedzielny obiad bez rosołu? To niemożliwe, bo wszyscy uwielbiamy tę zupę tak bardzo, że nie wyobrażamy sobie bez niej tego dnia. Za jej smakiem stoją nie tylko użyte składniki, ale też przyprawy. Istotny jest nawet moment, kiedy solimy zupę, zależy...
Zapomniane danie PRL-u świetnie sprawdzi się na obiad. Ten przepis przypomni ci, jak je zrobić w łatwy i szybki sposób. Smak na pewno zachwyci twoją rodzinę podobnie jak moją.
Kiedy myślimy o grzybach, to najczęściej przed oczami pojawia się sos, zupa lub słoiczek z octową zalewą. Na leśne dary warto spojrzeć jednak zdecydowanie szerzej, bo przepisów i patentów na ich wykorzystanie jest znacznie więcej. Udowadnia to Dziki...
Mandat to nie tylko dokument potwierdzający wykroczenie, ale także zobowiązanie finansowe, które trzeba opłacić w ściśle określonym terminie. Nie każdy jednak może sobie pozwolić na szybką zapłatę, zwłaszcza jeśli kwota mandatu jest wysoka. Jakie są...
Podroby są jednym z tych produktów spożywczych, które budzą skrajne emocje – mają tyle samo zwolenników, co przeciwników. Mimo to odpowiednio przyrządzone mogą stać się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Doskonałym przykładem są cynaderki, k...