Chrupiące brzegi, sprężyste białko i płynne, aksamitne żółtko — tak wyglądają idealne jajka sadzone. Ale każdy, kto choć raz próbował przyrządzić je perfekcyjnie, wie, że to wcale nie jest takie proste. Jedni smażą je na maśle, inni dolewają oliwy, jeszcze inni przykrywają patelnię. A ja? Robię tak,...
Naleśniki bez mąki to najlepsze z dwóch śniadaniowych światów. Białka i błonnik z owsianki zmieniają się tu w pyszne naleśniki. Można przygotować z nich potem dowolną potrawę, do której normalnie używamy mącznych naleśników.
Smażone jogurtowe przekąski są sposobem na szybki głód. Mogą się sprawdzić jako dodatek do sałatek czy imprezowa przekąska. Są przy tym szybkie w przygotowaniu i mają ciekawy, kremowy posmak. Lepiej zrobić je w ilościach hurtowych, bo znikają błyskaw...
Wśród sposobów na spulchnienie ciasta, nawet przaśnego, jest jeden, o którym często zapominamy. A przecież nawet naleśnikom przyda się składnik, dzięki któremu będą jeszcze lżejszą przekąską.
Jak zrobić najlepsze naleśniki na świecie? Jest na to prosty i sprawdzony sposób. Wystarczy tylko szklanka jednego z ulubionych napojów, a naleśniki wyjdą mięciutkie i delikatne. Nie spojrzysz już na inne przepisy
Te jajka to idealny przepis na rozpoczęcie dnia w iście królewskim wydaniu. Chociaż królują głównie w restauracjach i dobrych hotelach, to ich przygotowanie w domu nie sprawi dużo problemu. Jajka w takim wydaniu smakują po prostu obłędnie.
Czy ceny jajek mogą iść w górę? Wiele wskazuje na to, że tak. Ma to być efekt nowych regulacji, które szykuje dla nas Unia Europejska. Poniżej tłumaczymy co i jak.
Szakszuka (shakshouka) to danie, które odmieni oblicze śniadań z jajek w każdym domu. Bliskowschodnie danie zestawia ze sobą ten nieodzowny element śniadania i pomidory, które wprowadzają do kompozycji mnóstwo smaku umami.
Oprócz voucherów na dopłatę do kolejnych zakupów, Biedronka organizuje kolejne promocje. Niby dzień jak codzień, ale warto zwrócić uwagę na kilka promocji tygodnia. Na niektórych zakupach można sporo zyskać.
Jajka przeważnie smażymy lub gotujemy. Często też przydają się nam The post Zalej skorupki jajek octem. Rozsądny patent na oszczędność appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Jajka chętnie jadamy na śniadanie i dodajemy do rozmaitych dań. Jednak czasem pojawia się pytanie o to ile, jajek dziennie możemy bezpiecznie spożyć. Ekspert nie ma tu żadnych wątpliwości.