Te jajka to idealny przepis na rozpoczęcie dnia w iście królewskim wydaniu. Chociaż królują głównie w restauracjach i dobrych hotelach, to ich przygotowanie w domu nie sprawi dużo problemu. Jajka w takim wydaniu smakują po prostu obłędnie.
Zapiekanki to klasyk polskiej kuchni, chociaż zazwyczaj sięgamy po te z pieczarkami. To jednak wdzięczne pole do eksperymentów, bo na bagietce zapiec można znacznie więcej składników.
Gdy nie mam pomysłu, co podać jako dodatek, kiszosław od razu ratuje sytuację. Od kiedy wpadłam na ten przepis, robię go cały czas. Moja rodzina pokochała proste połączenie surówki z kiszonej kapusty z odrobiną jogurtu i majonezu. Jest smacznie, szyb...
Jajka na śniadanie to klasyka gatunku, ale w tej postaci raczej nieczęsto goszczą na stołach Polaków. Podczas gdy inni zajadają się jajecznicą czy omletem, ja przyrządzam z nich szakszukę. A skoro jest jesień, to dodatkowym składnikiem jest popularne...
Moda na omlet cesarski wraca wraz z viralowymi filmikami, jak nie przejmować się kiedy naleśnik jest za gruby albo omlet nie wyjdzie. Kaiserschmarrn, czyli przysmak kuchni austryjackiej, najlepiej zrobić z poniższych proporcji i poeksperymentować z p...
Nie masz pomysłu na śniadanie? Poznaj przepis dzięki, któremu z jajek przygotujesz danie o wiele smaczniejsze niż jajecznica. Wypróbuj go na śniadanie, a rodzina nie będzie mogła się nadziwić. Uważaj, bo smak zachwyci ich tak bardzo, że będziesz robi...
Znasz to uczucie, gdy rano budzisz się z pragnieniem lekkiego i pożywnego śniadania? Wtedy na myśl przychodzi nam klasyczna jajecznica. To danie, które od lat króluje na naszych stołach, dostarczając nam białka i energii na cały dzień. Jednak czy wie...
Na śniadanie nie ma nic lepszego niż smaczna i sycąca jajecznica. Nie każdy wie, że to klasyczne danie może smakować jeszcze lepiej. Wystarczy dodać kilka kropel odpowiedniego soku, a jajka nabiorą odpowiedniej puszystość. Dowiedz się, o jaki składni...
Uwielbiają je dzieci, przepadają za nimi dorośli w każdym wieku. Pulpety w pomidorowym sosie to jedno z moich popisowych dań, które opanowałam do perfekcji. Miłośników jest sporo, więc zawsze robię podwójną porcję. Są mięciutkie, delikatne i po prost...
Tym klopsikom nie czego nie brakuje. Karol Okrasa zadbał o to, by stały się miękkie i soczyste, a smak sprawia, że po pierwszym kęsie zapominasz o tych z IKEI. Jeśli szukasz przepisu na ideał - oto klopsiki w szwedzkim stylu, które nie dają o sobie z...
Prawdziwi miłośnicy ogórków robią w wakacje zapasy na zimę, ale ci naprawdę oddani idą o krok dalej. Coroczne święto ogórka kiszonego to ulubiony dzień fanów tych fermentowanych specjałów. A rzecz dzieje się w Kaliszu Pomorskim, gdzie ogórek kiszony...