Mizeria to jedno z najbardziej klasycznych dodatków do obiadu – lekka, orzeźwiająca, idealna na lato. Ale każdy, kto choć raz ją przygotowywał, wie, że łatwo popełnić prosty błąd, przez który z idealnego dodatku robi się wodnista i mało apetyczna papka. Sekret tkwi w soli – a dokładniej w tym, kiedy...
Poprawne mrożenie ziół i przypraw wymaga przestrzegania kilku zasad. Chodzi o to, by jak najlepiej przechować smak koperku i jego krewniaków. Najczęściej stosowane metody nie są do tego najlepsze.
Po kontuzji Marca-Andre Ter Stegena z Barceloną wiązany zaczął być Wojciech Szczęsny. Hiszpański "Sport" przekonuje jednak, że Polak nie jest jedyną opcją Blaugrany i niewykluczone, że ta po bramkarza ruszy dopiero w styczniu. The post Barcelona ostr...
Wojciech Szczęsny i Robert Lewandowski postanowili sobie zażartować podczas sobotniego treningu Barcelony. Polacy dali popis swoich umiejętności aktorskich. The post Szczęsny podchodzi do Lewandowskiego i… co tam się wydarzyło! [WIDEO] appeared firs...
Rozczarowujący początek Klubowych Mistrzostw Świata w wykonaniu Realu Madryt. Początek etapu Xabiego Alonso w zespole "Królewskich" rozpoczął się od meczu z Al-Hilal, który zakończył się rozczarowującym remisem i niewykorzystanym rzutem karnym.
Jaką surówkę zrobić do obiadu? Latem najczęściej wybieramy mizerię. Jednak może się ona znudzić nawet jej największym wielbicielom. Dlatego może w najbliższy weekend wypróbujesz surówkę z mieszanych warzyw z dodatkiem pysznego sosu i sezamu? Rodzina...
Mizeria najlepiej smakuje latem. Ta lubiana surówka z ogórków z dodatkiem śmietany wydaje się, że niczym nas już nie zaskoczy. Jednak mizeria Ewy Wachowicz zawiera składnik, który może budzić zdziwienie, ale jednocześnie dodaje pysznego smaku.
Z pewnością zechcesz ją zrobić ponownie tę surówkę. Jest pożywna i smaczna, a jej wykonanie zajmuje zaledwie pięć minut. To idealna opcja, jeśli potrzebujesz przygotować coś na szybko przed obiadem lub przed nadejściem gości.
Kto powiedział, że mizeria musi być ciężka i tłusta? Ewa Wachowicz udowadnia, że ten tradycyjny dodatek do obiadu może być lekki, orzeźwiający i pełen smaku. Jej przepis na mizerię to prawdziwa rewolucja w polskiej kuchni!
Gdy myślimy o mizerii, przed oczami od razu pojawia się miska pokrojonych ogórków gruntowych ze śmietaną lub jogurtem. Tym razem jednak Daria postawiła na nieco inny składnik — ogórki kiszone. Czy to ma prawo się udać?
Wystartował sezon na przetwory. Jednak żeby zimą jeść pyszne dżemy, konfitury, marynaty czy kiszonki... najpierw trzeba zadbać o pierwszy krok. To, że słoiki trzeba umyć, jest oczywiste. Jednak to za mało, bo potrzebują także wyparzenia. Mamy na to k...