Najczęściej są bogatym źródłem witaminy C, antyoksydantów czy błonnika. Tymczasem istnieje owoc, który wyróżnia się wyjątkowo wysoką zawartością białka, a przy tym pomaga utrzymać stabilny poziom cukru we krwi i na długo zaspokaja głód. I chociaż nie znajdziemy go w każdym warzywniaku, warto poszuka...
Mięso królika – skarbnica zdrowia, o którym zapomnieliśmy? Choć przez lata było nieco zapomniane, mięso królika powraca na nasze stoły, zdobywając coraz większą popularność. A to wszystko za sprawą swoich wyjątkowych właściwości odżywczych i delikatn...
Coraz większą popularnością cieszą się kozie sery. Często produkowane są także na małych fermach w różnych rejonach naszego kraju. W cieniu serów wciąż pozostaje kozie mleko. A to produkt o wysokiej wartości odżywczej, zaliczany do żywności funkcjona...
Chociaż ich ceny przestały oszałamiać tak, tak jeszcze kilka lat temu, to te smaczne i zdrowe owoce morza nadal przez wiele osób są uznawane za opcję obiadową skierowaną jedynie dla najbogatszych. Ile dzisiaj kosztują krewetki? Gdzie je kupować? Na c...
Chińskie mięso, mięso buddy, roślinna alternatywa, a dosłownie tłumaczone – coś, co staje się białkiem. Oto tani zamiennik mięsa o niezwykłych właściwościach. Można z łatwością przygotować go w domu.
Francuska kuchnia w wiosce olimpijskiej nie spełnia oczekiwań — sportowcy narzekają na małe porcje i długie kolejki. 33 proc. ciepłych dań stanowią produkty roślinne, jednak sportowcy domagają się więcej białka zwierzęcego — pisze francuski dziennik....
Białka Tatrzańska cieszy się w ten weekend dużym zainteresowaniem turystów, którzy rzucili się na zakupy, aby uzupełnić zapasy żywności - poinformował Onet. W pewnym momencie w sklepach zabrakło między innymi chleba i mięsa. Nie jest to jednak jedyny...
Kokosanki są tak pyszne, że trudno ich sobie odmówić. Nie ma co walczyć z apetytem na ten doskonały smakołyk. Teraz znakomite kokosanki zrobisz w prosty i szybki sposób. Ten przepis jest wart wypróbowania.
Poznaj lepiej ikrę, która nie tylko zachwyca smakiem i kolorem, ale także dodaje elegancji każdemu daniu – od sushi po wyrafinowane sałatki. Sprawdź, jak w pełni wykorzystać potencjał tobiko!
Ryby stanowią wartościowe źródło dobrze przyswajalnego białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dietetycy zwracają uwagę na to, że zbyt rzadko goszczą na polskich stołach. Tymczasem są one bardzo ważnym uzupełnieniem diety, zwłaszcza w przypadku s...
Polacy uwielbiają kurczaka. Jego mięso jest uważane za zdrowe, łatwe do przygotowania i znajdziesz je w każdym sklepie. Jednak nawet najlepiej doprawiony drób w końcu się nudzi. Na szczęście istnieje świetna alternatywa, która jest równie odżywcza, a...