Zupa krem z pieczonej papryki to aromatyczne, gładkie i odżywcze danie, które zachwyca intensywnym smakiem i prostotą przygotowania. Jej aksamitna konsystencja i lekko słodkawy posmak pieczonej papryki powodują, że to jedna z tych zup, do których chętnie się wraca, niezależnie od pory roku.
Ilość odsłon: 1
źródło: https://pysznosci.pl/s/naukajedzenia-pl/zupa-ktora-smakuje-jak-z-wloskiej-restauracji-zakochasz-sie-od-pierwszej-lyzki,7169067578935425a
dodano: 2025-06-18 20:29:02
Inne znaleziska:
Lepsza niż rosół i pomidorowa. Zupa gyros jest prosta w przygotowaniu i smakuje jak marzenie
smakosze.pl
Zupa gyros to znajoma w smaku propozycja o orientalnym wyrazie. Jest rozgrzewająca i sycąca, a składa się z prostych składników obrobionych w nieskomplikowany sposób.
smakosze.pl, 2025-01-01 13:43:05
2025-01-01 13:43:05
Przepis na szczawiową wprost od babci. Ta zupa smakuje jak za dawnych lat
g.pl
Zupa szczawiowa doskonale pasuje na letni obiad - jest lekka, a zarazem treściwa. Jak przygotować znakomitą zupę zabieloną śmietaną na wzór tej, którą robiły nasze babcie? Sprawdź nasz prosty przepis.
g.pl, 2025-06-06 16:22:03
2025-06-06 16:22:03
Zupa z soczewicy z ziemniakami – perska zupa soczewicowa dal adas
czteryfajery.pl
Zupa z soczewicy z ziemniakami – przepis na perską zupę soczewicową dal adas Rozgrzewająca zupa z soczewicy z ziemniakami przepis na perską zupę soczewicową dal adas. Zupa z soczewicy i ziemniaków świetnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i...
czteryfajery.pl, 2025-01-01 10:13:03
2025-01-01 10:13:03
Najzdrowszy obiad z kuchni tajskiej. Zupa, która zastąpi drugie danie
pysznosci.pl
Nie tylko na wakacjach jadamy egzotyczne dania. Ale właśnie w trakcie wyjazdu najlepiej znaleźć inspiracje i odtworzyć je później w domu. Dobrym pomysłem jest kuchnia tajska i jej klasyk, czyli zupa tajska z kurczakiem. Doskonale kremowa, kusząco pik...
pysznosci.pl, 2024-08-05 12:10:05
2024-08-05 12:10:05
Zupa, która orzeźwia i odmładza. Tak pyszna, że mogę jeść przez całe lato
pysznosci.pl
Chłodnik to nie tylko zupa na upał, ale też szybki sposób na nawilżenie skóry, wsparcie trawienia i lekki posiłek bez gotowania. Niektóre wersje potrafią nawet odmłodzić i są w dodatku tak smaczne, że ma się na nie ochotę każdego dnia.
pysznosci.pl, 2025-06-08 11:09:03
2025-06-08 11:09:03
Nowy hit na polskim rynku. Wygląda jak brokuł, a smakuje jak szparagi
pysznosci.pl
Brokuł gałązkowy, nazywany też bimi to smaczna krzyżówka klasycznego brokułu i kapusty. Ma delikatny smak i zielony kolor. Z wyglądu i smaku przypomina nieco szparagi, i tak samo jest łatwy w przygotowaniu, jak to warzywo. Mamy świetne przepisy na sz...
pysznosci.pl, 2024-08-13 14:19:02
2024-08-13 14:19:02
Do kremu z pora dorzuć ten składnik. Zupa będzie aksamitna jak nigdy dotąd
pysznosci.pl
Jeśli zupa krem, to z pora. Jeśli krem z pora — to tylko z tym dodatkiem. Stosowanie się do tych zasad to gwarancja pysznego efektu, który zaskoczy twoją rodzinę. Tak aksamitnej potrawy prawdopodobnie jeszcze nie jadła.
pysznosci.pl, 2024-07-11 11:22:03
2024-07-11 11:22:03
Szpinak blenduję z owocem. Kilka dodatków i zupa jak dla króla gotowa
pysznosci.pl
Szpinak nie zawsze pojawia się na talerzach w roli głównej. W tym przepisie gra jednak pierwsze skrzypce, z pysznym akompaniamentem w postaci gruszki.
pysznosci.pl, 2025-06-12 13:55:05
2025-06-12 13:55:05
Zupa z mikrofalówki i kawa z termosu. Przez 5 tygodni żyliśmy jak na kempingu
kb.pl
Remont kuchni to wyzwanie, które potrafi zaskoczyć nawet najbardziej przygotowanych. Niespodziewane opóźnienia, błędy wykonawcze i chaos organizacyjny mogą skutecznie wydłużyć cały proces, powodując frustrację i dodatkowe koszty. W naszym artykule po...
kb.pl, 2025-06-14 16:32:03
2025-06-14 16:32:03
Teściowa na imieninach zaskoczyła wszystkich nowym ciastem. Smakuje jak kultowy deser z PRL
pysznosci.pl
Pamiętasz "szyszki" z ryżu preparowanego, którymi zajadaliśmy się jako dzieci? Jeśli chcesz na chwilę przenieść się do szalonych czasów PRL-u, przygotuj to proste ciasto z ryżem preparowanym. Zrobisz je w kilka chwil, a goście z pewnością będą prosil...
pysznosci.pl, 2024-07-04 17:39:02
2024-07-04 17:39:02