Czy to BMW wymyśliło segment SUV-ów coupe? Zdania są tu podzielone – niektórzy wskażą na Pontiaca, inni na Acurę, a jeszcze inni przypomną… SsangYonga. Nie ulega jednak wątpliwości, że to właśnie bawarska marka spopularyzowała ten rodzaj n...
Dwie Ukrainki wyjeżdżające z Polski miały w swoich paszportach podrobione stemple kontroli granicznych, potwierdzające ich rzekome podróże do krajów Unii Europejskiej. Fałszywki zostały od razu rozpoznane przez funkcjonariuszy Straży Granicznej.
Nie ma nic gorszego niż suche i twarde kotlety schabowe zaraz po smażeniu. Jeśli i tobie właśnie takie wychodzą, mamy na to skuteczną radę. Zanim zabierzesz się za panierowanie, pozwól mięsu zamarynować się w kwaśnym produkcie. Ogromną różnicę poczuj...
Smażona kiełbasa to prawdziwa klasyka polskiej kuchni. Doskonale sprawdza się na śniadanie i kolację dzięki swojej chrupiącej skórce oraz soczystemu wnętrzu. Sama w sobie bywa dość tłusta, więc dodawanie do niej dodatkowej porcji oleju niekoniecznie...
Stripsy z KFC są legendarne, jednak nie zawsze ma się do nich dostęp. Czasami przechodzi również ochota na mięso. Wtedy warto przypomnieć sobie poniższy przepis.Stripsy z cukinii świetnie imitują mięsną przekąskę, pięknie pachną, chrupią, a do tego s...
Marzysz o soczystych, chrupiących kotletach schabowych, które rozpływają się w ustach? Ten przepis pozwoli ci osiągnąć kulinarny majstersztyk i przygotować danie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Podzielę się z tobą kilkoma pro...
Popularna amerykańska sieć fast food, Popeyes, planuje pojawienie się w Olsztynie, co wzbudziło znaczące zainteresowanie mieszkańców. Chociaż konkretne szczegóły dotyczące daty i lokalizacji otwarcia pozostają tajemnicą, intensywna rekrutacja persone...
Trzeba przyznać, że to jeden z najbardziej kłopotliwych odpadów produkowanych w kuchni, bo nie wszyscy wiedzą, gdzie wyrzucić olej po smażeniu. Chyba każdy przyzna, że najczęściej ląduje on w toalecie lub jest wylewany do zlewu. To poważny błąd, a st...
Mięso mielone to baza do szybkiego makaronu czy też makaronowej zapiekanki. Pozornie wydaje się proste w obróbce, ale wiele osób wciąż popełnia błąd. To przez to podchodzi wodą i traci smak.