Klasyczne frytki uwielbiamy wszyscy – są chrupiące, smaczne i świetnie pasują do wielu obiadów. Domowa wersja z cukinii to hit, który z powodzeniem zastąpi tradycyjne ziemniaki.
Mrożone frytki to niezawodny ratunek, gdy brakuje czasu na gotowanie, a ochota na pyszny posiłek dopisuje. Niestety, często zamiast chrupiącej złocistej przekąski, lądujemy z miękkimi i rozczarowującymi ziemniaczanymi patyczkami. Na szczęście istniej...
Nad polskim morzem zapach gofrów miesza się z aromatem smażonej ryby, tworząc wiązankę, która od lat pachnie tak samo. Zmieniają się pokolenia i turnusy, ewoluują również przysmaki. Właściciele cukierni i budek prześcigają się w pomysłach, aby skusić...
44-letni mieszkaniec Miłkowa stanie przed sądem za bezpodstawne wezwanie policji. Powodem interwencji była kłótnia o smażenie frytek. Policja przypomina o odpowiedzialnym korzystaniu z numeru alarmowego 112.
Po Oscarach jedni cieszą się z wygranej, inni szukają pocieszenia. Demi Moore po przegranej zajadała się frytkami. A Rosalia wyszła z imprezy, żeby spałaszować burgera. Fajnie?
Pewnie nie raz zastanawiałaś się, jak zrobić ketchup? Teraz masz okazję, poznać doskonały sposób na ten popularny sos. Smakuje lepiej niż ten ze sklepu, a w dodatku przygotujesz go z zupełnie innego warzywa niż pomidor. Wypróbuj sposób, a rodzina będ...
Naleśniki mogę jeść na okrągło. Jednak ostatnio mleko w tym daniu zamieniłam na inny, zdrowszy składniki. Dzięki niemu naleśniki wychodzą obłędnie puszyste i aż proszą się o dokładkę.
Proste, a jednak tak podkręcone, że niektórzy mogą być zaskoczeni tym smakowym połączeniem. Roladki z tortilli i pasta jajeczna w tym wydaniu wykręcają wszystkim numer, bo zupełnie nie przypominają tego, czego się spodziewamy. Łap przepis i konieczni...
Ptasie mleczko to uwielbiany w Polsce deser. Delikatna pianka oblana czekoladą przenosi w świat dziecięcych wspomnień i smaków, które trudno zapomnieć. Nie każdy jednak wie, że pyszny deser w stylu ptasiego mleczka można przygotować w domu.
Na widok sernika wielu osobom święcą się oczy. Nic dziwnego. The post Sernika nie robię już inaczej. Mieszam 3 składniki i podaję appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Soczysty, kruchy i pełen aromatu schab szykuję z przepisu sąsiadki, która to zajadała się właśnie takim specjałem w Niemczech. Tam bowiem można zjeść kassler, czyli wieprzowinę przygotowaną podobnie do naszego baleronu. Przepis jest warty polecenia.