Naleśniki mogę jeść na okrągło. Jednak ostatnio mleko w tym daniu zamieniłam na inny, zdrowszy składniki. Dzięki niemu naleśniki wychodzą obłędnie puszyste i aż proszą się o dokładkę.
Jesienią nie rezygnuję z przygotowywania przetworów. To właśnie w tym okresie co roku przygotowuję mój ulubiony rozgrzewający dżem. Korzystam z popularnej tureckiej receptury. Dżem jest wręcz idealny do naleśników, ciast i śniadaniowych placuszków.
W Chorwacji na naleśniki mówi się "palačinki" i są bardzo popularne na deser. Wytrawnej wersji można ze świecą szukać – Chorwaci uwielbiają podawać je na słodko z domowymi przetworami i sosem czekoladowym. Niezbędnym elementem jest posypka orzechowa.
Naleśniki nie tylko na słodko i na deser. Poznaj przepis i przygotuj z nich doskonały obiad. Smak spodoba się całej rodzinie i będzie domagała się, abyś przyrządzała je znacznie częściej. Taki obiad przygotujesz za grosze. Poznaj przepis i zrób to da...
Naleśniki często podaje się z dżemem lub twarogiem. Jednak wersja z sosem pomarańczowym również zasługuje na uznanie. Dzięki wilgotnej konsystencji i harmonijnemu połączeniu słodyczy z kwaskowatością stanowią wyjątkowy deser.
To chyba najbardziej nietuzinkowy dżem, jaki można znaleźć. Sekretem jest składnik, którego nie spodziewalibyśmy się w przetworach. Jednak śniadanie z naleśników czy placuszków potrafi zmienić w coś zupełnie niezwykłego.
Basia Starecka, znana w internecie jako Nakarmiona Starecka, znalazła sposób, by tradycyjne naleśniki z serem smakowały jak danie z modnej restauracji. Przesmażyła do nich słodkie brzoskwinie. Wypróbuj ten przepis, bo jest fantastyczny!
Poznaj najlepszy przepis na naleśniki i przygotuj z niego obiad dla całej rodziny. Naleśniki na słono jeszcze nigdy nie były tak dobre. Za smak odpowiada farsz przyrządzony z cukinii. O tym, jak go przygotować, dowiesz się z dalszej części tekstu.
Naleśniki to jeden z najlepszych przepisów na szybki obiad. Chociaż sprawa wydaje się prosta i niemal każdy robił je samodzielnie w domu, to naleśnik naleśnikowy nie jest równy, a o efekcie końcowym decydują często niuanse.
Ulubieniec Polaków Robert Makłowicz przypomniał przepis na doskonałe naleśniki. Mleko zastąpił innym składnikiem, który nadaje ciastu na naleśniki odpowiedniej puszystości i delikatności. Koniecznie poznaj przepis kucharza, a już nigdy nie przyrządzi...
Naleśniki na mleku to najbardziej tradycyjny przepis w wielu domach. Żeby jednak wyszły prawdziwie puszyste, płyn ten nie wystarczy. Nie trzeba dodawać, że nie zastąpi go również woda.