Bożonarodzeniowe ciasta, które możesz przygotować, to nie tylko keks czy szarlotka. Zapomnij o nudnych wypiekach. Jeżeli szukasz takiego, który jest tradycyjny, a jednocześnie ma nietypowy wygląd i wyjątkowy smak, koniecznie sięgnij po królewską inspirację. Zrób popularny w krajach anglosaskich dese...
Ilość odsłon: 2
źródło: https://top.pl/gotowanie/news-to-ciasto-wyglada-jak-kloda-krolowa-elzbieta-ii-jadla-je-w-k,nId,8050062
dodano: 2025-12-25 23:05:06
Inne znaleziska:
Kolorowe ciasto Bubble Tea. Pyszne warstwowe ciasto do kawy
pysznosci.pl
Ciasto Bubble Tea to połączenie puszystego biszkoptu, kremowej masy śmietankowej i kolorowych kuleczek jak do bubble tea w galaretce. Wyjątkowy deser, który zachwyca wyglądem i smakiem. Idealny na imprezy i rodzinne spotkania. Wykonanie krok po kroku...
pysznosci.pl, 2025-09-17 15:35:27
2025-09-17 15:35:27
Zamiast szarlotki, robię proste ciasto z jabłkami. Wygląda jak krwisty salceson
pysznosci.pl
Mimo niezbyt apetycznie brzmiącej nazwy to ciasto okaże się prawdziwym strzałem w dziesiątkę podczas rodzinnego popołudnia - szczególnie jeśli chcesz zobaczyć zdziwione miny bliskich, gdy oznajmisz, że zaraz do kawy podasz... salceson.
pysznosci.pl, 2025-10-18 14:22:05
2025-10-18 14:22:05
W PRL-u to ciasto królowało na polskich stołach. Wygląda bajecznie i jeszcze lepiej smakuje
g.pl
Czym jest metrowiec? To kultowe ciasto było uwielbiane w czasach PRL-u. Dziś mało kto je piecze, a szkoda, bowiem jego smak i wygląd robią zawsze piorunujące wrażenie na gościach. Sprawdź, jak je przygotować według tradycyjnego przepisu sprzed lat i...
g.pl, 2025-10-29 10:41:16
2025-10-29 10:41:16
Biorę łososia i ciasto francuskie. Przepis jest prosty, a efekt jak z najlepszej restauracji
pysznosci.pl
Wszystko, co zawinięte w ciasto francuskie, wygląda o wiele lepiej. Warto wykorzystać ten patent nie tylko do przygotowywania imprezowych przekąsek, ale także ryby na obiad. Łosoś zawinięty w kruche maślane ciasto wygląda i smakuje jak z francuskiego...
pysznosci.pl, 2025-07-25 14:38:05
2025-07-25 14:38:05
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
pysznosci.pl
Proste i szybkie ciasto marchewkowe, które ładnie wyrasta, jest pulchne i przyjemnie wilgotne – to przepis na udany początek jesieni. Nie ma możliwości, aby to ciasto nie wyszło. Na wierzch wystarczy położyć delikatny i lekko kwaskowy krem, aby deser...
pysznosci.pl, 2025-09-05 14:34:04
2025-09-05 14:34:04
Nie uwolnisz się od pytań, jak zrobiłeś to ciasto z gruszkami. Pycha to mało powiedziane
shareinfo.pl
Gruszki można zamienić na wiele specjałów – od tart, przetworów, owsianki po dżemy i pankejki. Dziś mamy gratkę dla wielbicieli swojskich wypieków. Boskie ciasto z gruszkami to hit na zakończenie lata i pyszna propozycja na miłe rozpoczęcie nowego se...
shareinfo.pl, 2025-09-17 16:34:26
2025-09-17 16:34:26
Ciasto 3 Bit bez pieczenia. Kilka chwil i masz deser jak z cukierni
shareinfo.pl
Niektóre słodkości zaskakują już po 1 kęsie i do nich bezwarunkowo należy ciasto 3 Bit. Jest słodkie, kremowe i nie trzeba go piec w piekarniku. Robot planetarny czy rozmaite końcówki do miksera też są zbędne. Wystarczy jedna do ubicia śmietanki. 3 B...
shareinfo.pl, 2025-10-29 18:21:12
2025-10-29 18:21:12
Ciasto drożdżowe będzie puchate i miękkie jak z piekarni. Wystarczy pamiętać o tej zasadzie
g.pl
Dom pachnący świeżo upieczonym ciastem drożdżowym to jedna z najprzyjemniejszych wizji, jaką można wysnuć. Chcąc przygotować mięciutki jak chmurka wypiek, wystarczy przestrzegać pewnych zasad. Nawet po kilku dniach będziesz zachwycać się delikatnym s...
g.pl, 2025-11-14 10:39:57
2025-11-14 10:39:57
Jak mrozić ciasto na pierogi, żeby było idealne po rozmrożeniu? 1 błędu po wpadce zawsze się wystrzegam
pysznosci.pl
Mrożenie ciasta na pierogi to świetny sposób na oszczędność czasu, ale kluczowe jest, by po rozmrożeniu było tak samo elastyczne i smaczne jak świeże. Przed świętami trochę sobie ułatwiam pracę i wykorzystuję patent z mrożeniem - nie całych pierogów,...
pysznosci.pl, 2025-11-22 17:53:07
2025-11-22 17:53:07
To najlepsza mąka na pierogi. Ciasto będzie delikatne jak aksamit
ofeminin.pl
Święta bez pierogów to nie święta, dlatego wiele z nas już teraz rozpoczyna wyrabiabianie ciasta i lepienie pierogów, żeby w mrażararce czekały na Boże Narodzenie. Smak oraz delikatność ciasta są kluczowe. Jednak nawet doświadczeni kucharze mogą pope...
ofeminin.pl, 2025-12-13 16:05:25
2025-12-13 16:05:25