Wszystko, co zawinięte w ciasto francuskie, wygląda o wiele lepiej. Warto wykorzystać ten patent nie tylko do przygotowywania imprezowych przekąsek, ale także ryby na obiad. Łosoś zawinięty w kruche maślane ciasto wygląda i smakuje jak z francuskiego bistro.
Najlepszy wędzony łosoś z supermarketu: W najnowszym teście Stiftung Warentest pod lupę trafił wędzony łosoś sprzedawany w popularnych niemieckich supermarketach. Wyniki nie napawają optymizmem – tylko jedna marka otrzymała najwyższą ocenę 1,0, podcz...
Serek wiejski z tuńczykiem i pomidorkami koktajlowymi to błyskawiczny, lekki posiłek, który zaskakuje sytością i prostotą. Idealny, gdy brakuje czasu lub energii na gotowanie, ponieważ nie wymaga obróbki termicznej, a przygotujesz go w kilka minut. D...
Chociaż pozostałe z obiadu ziemniaki nie wydają się być najbardziej apetyczne na świecie, to łatwo można przygotować z nich zupełnie nowy posiłek. Dzięki temu, nie marnujesz jedzenia a rodzina nawet nie pomyśli, że wykorzystałeś pozostałości z wczora...
Peugeot i Dacia rosną błyskawicznie a grecki rynek samochodowy ma powody do optymizmu – czerwiec przyniósł czwarty z rzędu wzrost sprzedaży. Według najnowszych danych rejestracje nowych aut wzrosły o 3,5% rok do roku, osiągając 14.647 sztuk. Ten wyni...
Francuskie.pl świętuje – piszemy głównie o markach Alpine, Citroën, Dacia, Peugeot, Renault i dzisiaj mam dla Was specjalne wiadomości. Gdy zalogowałem się do portalu, zobaczyłem, że osiągnęliśmy kolejny próg. Kiedy w nocy z 31 sierpnia na 1 wr...
Ciasto jogurtowe z malinami świeżymi lub mrożonymi, a do tego jeszcze z idealnie pasującą polewą z białej czekolady, to prawdziwa rozkosz. Przepis będzie idealny nie tylko na lato.
Ciasto kokosowe to jednoporcjowy deser, który łączy prostotę przygotowania z wyjątkowym smakiem. Ma przyjemnie wilgotną konsystencję, intensywnie kokosowy aromat i świetnie zaspokaja ochotę na coś słodkiego. Możesz je przygotować w piekarniku lub w m...
Nie każde ciasto czekoladowe wychodzi idealnie – czasem jest za suche, czasem zbyt ciężkie albo błyskawicznie traci świeżość. Ale ten przepis to prawdziwy wyjątek. Ciasto jest wilgotne, miękkie i puszyste nawet kilka dni po upieczeniu, a do tego ma i...