Święta Bożego Narodzenia to czas wyjątkowy – pachnące potrawy, suto zastawione stoły i chwile spędzone w gronie najbliższych. Jednak często okazuje się, że przygotowaliśmy więcej jedzenia, niż jesteśmy w stanie zjeść. Co zrobić z resztkami jedzenia, by nic się nie zmarnowało? Oto trzy sposoby, na wy...
Zobacz zdjęcia: 43. Piesza Pielgrzymka Tarnowska przemierza kolejne kilometry w drodze na Jasną Górę. To wielkie wyzwanie fizyczne i duchowe. Pątnicy nie są jednak sami na trasie. W wędrówce pomagają im mieszkańcy regionu, którzy okazują swoją gościn...
W ten weekend warto wybrać się pod Wawel. Zorganizowana tutaj będzie pierwsza edycja Gastro Miasto Kraków. 30 i 31 sierpnia w naszym mieście zorganizowany zostanie największy w Polsce festiwal restauracyjny na świeżym powietrzu. To kulinarne święto o...
Halloween to czas słodyczy, kostiumów i radości, ale rodzice często psują zabawę swoimi komentarzami o jedzeniu. Badania i doświadczenia ekspertów pokazują, że moralizowanie przy cukierkach może zaszkodzić dzieciom i ich relacji z jedzeniem. Jak cies...
Lexy Chaplin znów zaskakuje swoimi pomysłami. Tym razem influencerka pokusiła się na degustacje przekąsek dla koni. Wybrała dwa smaki, jednak żaden nie przypadł jej do gustu.
Kiedy kurz ostatnich dni grudnia opada, a świąteczne tłumy wracają do własnych domów, w innych nierzadko ostają się lodówki pełne resztek. Bigos na tydzień, pół blachy sernika i uszka, których nikt już nie zmieści - z całą pewnością brzmi to znajomo....
Choć dziś często uchodzi za warzywo, które dopiero niedawno trafiło na stoły w roli zdrowotnej nowinki, jarmuż ma za sobą historię dłuższą niż niejeden cywilizacyjny wynalazek – znany był już Grekom i Rzymianom, przez całe średniowiecze karmił Europę...
Po instalacji iOS 26 dziś wieczorem Twój telefon wyglądać będzie trochę inaczej, działać trochę inaczej i teraz nie wiesz, co z tym fantem zrobić. I nie martw się - nie jesteś jedyny.
Pigwa to owoc, który często rośnie w naszych ogrodach i nieodłącznie kojarzy nam się z jesienią, ale niestety bywa niedoceniany. Co prawda, jej specyficzny smak nie zachęca do spożywania pigwy na surowo. Jest bowiem twarda, kwaśna i cierpka. Jednak m...