Rolada piernikowa nie tylko wygląda wspaniale, ale i tak smakuje. To przepis idealny nie tylko na świąteczny stół. Można ją bardzo ciekawie przybrać, w zależności od okazji.
Studenci z Inowrocławia zapisali się na kartach rekordów, przygotowując największą w historii Polski piernikową mozaikę. Gigantyczne dzieło, ważące około 560 kilogramów, powstało w Inowrocławiu dzięki wspólnej pracy uczniów oraz instruktorów z Zawodo...
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w przygotowaniu. Przepyszna, delikatna i puszysta. Idealny deser do kawki. Z kilku, łatwo dostępnych składników które często mamy w domu. Gdy najdzie nas …
Jurek Sobieniak przygotował w naszej kuchni przepis, który łączy modne składniki – pistacje, matchę i trzy rodzaje aromatycznych serów – w jedną spektakularną kompozycję. To danie, które od pierwszego spojrzenia robi wrażenie i udowadnia, że można os...
Rolada ze schabu z dodatkiem plastrów boczku podana na gorąco będzie idealną bazą do obiadu. Po schłodzeniu można ją cienko pokroić i podać jako pyszna wędlina np. na świąteczny stół.