Karp, kutia, pierogi, kapusta - wszystkim kojarzą się z wigilijną kolacją. Wiele osób, głównie dzieci, jednak nie przepada za tymi daniami. W związku z tym rodzice coraz częściej pozwalają sobie na odstępstwa od tradycji. Czy możemy się w przyszłości spodziewać całkowitej zmiany świątecznego menu?
Wyglądają jak zwykłe słodycze, ale kryją w sobie ogromne zagrożenie. Władze ostrzegają, że na rynku pojawiły się produkty zawierające niebezpieczną substancję. Ich spożycie może wywołać zawroty głowy, silne wymioty, a nawet doprowadzić do śpiączki. S...
Fort Wola w Warszawie zyskał nową atrakcję – Home Shop, przestrzeń inspirowaną kulturą Japonii i Korei. Na 279 mkw. połączono sklep z gadżetami, strefę gier i kawiarnię w stylu kawaii, tworząc immersyjny koncept.
Od lat eksperci alarmują, że w Polsce rodzi się za mało dzieci. Politycy próbują zachęcić młodych ludzi do zakładania rodzin, oferują im różne ulgi i dodatki. To niewiele pomaga. Zdaniem niektórych powód, dlaczego kiedyś kobiety rodziły kilkoro dziec...
Są w napojach „zero”, gumach do żucia i deserach „fit”. Miały być zdrowszą alternatywą cukru, a tymczasem nowe badania pokazują, że mogą przyspieszać dojrzewanie dzieci. Efekty – od zmian hormonalnych po przyszłe problemy zdrowotne – okazują się powa...
Smak pierogów ruskich, leniwych z bułką tartą czy kotletów z fasoli pamięta każdy, kto stołował się w barach mlecznych. Ich rozkwit przypadł na PRL, a sekret ich popularności tkwił zarówno w tradycyjnym menu, jak i niskich cenach, na które wpływ miał...
W niedzielę (27 lipca) w Łodzi odbędą się dwa wydarzenia poświęcone śniadaniom. To Festiwal Śniadań na Piotrkowskiej i Targ Śniadaniowy w Fuzji. Na odwiedzających czekają setki połączeń smakowych.
Łowcy, przed Wami przedostatnia odsłona lipcowego rozdawnictwa sponsorowanego przez amerykańskiego giganta. W tym tygodniu firma Amazon przygotowała dla swoich abonentów pakiet dwóch darmowych tytułów na PC. Czwarta w tym miesiącu rotacja Prime Gamin...
Neandertalczycy, uważani dotąd za wielkich mięsożerców, spożywali zaskakująco zróżnicowaną dietę, do której należało nie tylko mięso dużych zwierząt, ale też rośliny strączkowe, skorupiaki oraz robaki i larwy znajdowane w rozkładającym się mięsie.