72% Polek i Polaków wskazuje śmietankowy jako swój ulubiony smak lodów. Pistacja to natomiast najchętniej wybierany nowy smak, którego respondenci chcieliby spróbować. Latem aż co czwarty respondent je lody codziennie lub prawie codziennie. 95% badanych kupuje lody w sklepach spożywczych, a 65% odwi...
Wakacje, upał i chęć schłodzenia to odczucia dobrze znane latem nie tylko ludziom. Na orzeźwiające posiłki skuszą się też czworonogi. Na przeciw temu wyszła jedna z warszawskich lodziarni, wprowadzając do oferty lody dla psów. Dwa smaki, jadalny paty...
Smaki Warszawy: tę nazwę zna doskonale każdy stołeczny (dodajmy: i naprawdę wymagający) miłośnik deserów. Na czym polega wyjątkowość owych cukierni? Postanowiliśmy dowiedzieć się tego, łącząc przyjemne z pożytecznym, czyli odbywając słodką degustację...
Do wagonów restauracyjnych Kolei Czeskich weszła nowa oferta sezonowa. Jesienne smaki przygotowała firma JLV, która zapewnia catering w pociągach ČD, we współpracy ze Stowarzyszeniem Kucharzy i Cukierników Republiki Czeskiej. W menu tradycyjnie znajd...
Już tylko miesiąc dzieli nas od jednego z najbardziej wyczekiwanych wydarzeń kulinarnych w Gorzowie! 22 i 23 marca Plac Grunwaldzki zamieni się w prawdziwy raj dla smakoszy. Festiwal Smaków Food Trucków po raz kolejny zawita do miasta, przyciągając m...
Pogoda rozpieszcza, więc po lody w Warszawie i okolicach zaczynają ustawiać się kolejki. Właściciele lodziarni wskazują w rozmowie z WP, że w tym roku klienci chętnie sięgają po smaki powiązane z Dubajem, ale nie tylko czekoladowe. W niektórych miejs...
Degustacja lokalnych serów, miodów, domowego chleba, wspólna modlitwa i radosne śpiewanie przy akordeonie – tak wyglądało wyjątkowe spotkanie ponad stu słuchaczy Radia RDN Małopolska i RDN Nowy Sącz. Członkowie tarnowskiego i sądeckiego Klubu Dobrze...
Trwa sezon na polskie warzywa. Zobacz, które warto spożywać latem i co można z nich przyrządzić, aby jeść smacznie i zdrowo. Artykuł Polskie warzywa – smaki lata pochodzi z serwisu AgroFakt.pl.
Kuchnia baskijska, która jest pod wielkim wpływem Gaskonii i Béarn (paradoksalnie wykwintny sos berneński pochodzi nie stamtąd, lecz spod… Paryża), jest bogata w ryby, z czerwonym tuńczykiem w roli głównej. Taki...