Czyszczenie piekarnika to moja kuchenna zmora. Nie lubię tego robić, głównie dlatego, że szorowanie przypalonego tłuszczu jest czasochłonne. Długo szukałem sposobu, który ułatwi mi to zadanie i znalazłem.Dzięki niemu, zanim zdążą posprzątać całe mieszkanie, piekarnik niemalże czyści się sam. Jeśli t...
Domowa kiełbasa jest nie tylko smaczna, ale też łatwa w przygotowaniu. Zrobisz ją bez wędzenia czy parzenia. Wystarczy zawinąć mięso w folię i włożyć do piekarnika. Wyjdzie prawdziwy rarytas, który zjesz z apetytem.
Nie masz pomysłu na deser? Poznaj przepis na ten, który przyrządzisz z ciasta francuskiego. Przygotowanie jest banalne, a słodką przekąskę zrobisz, za nim się obejrzysz. Jej smak zachwyci każdego, a ty będziesz robiła go bardzo często.
Ten przepis polubi wielu smakoszy. Wszystko dlatego, że cukinia faszerowana mięsem mielonym smakuje wyśmienicie. Taka zapiekanka jest nie tylko prosta w przygotowaniu, ale też pożywna i pyszna.
Zapomnij o schabowych na niedzielę. Poznaj przepis i na obiad przygotuj z niego fantastyczne danie z domowego makaronu i mięsa. Smak zachwyci każdego domownika i będą prosić, abyś przygotowywała go, co tydzień. Sposób jest banalny, a w dodatku niezby...
Kolacja będzie udana i niezwykle smaczna. Poznaj przepis i przygotuj według niego danie z cukinii. Smak zachwyci wszystkich domowników i będą prosić, abyś przygotowywała je znacznie częściej. Przygotowanie jest łatwe i zajmuje kilka chwil.
Taką niezwykle prostą zapiekankę można przygotowywać nawet codziennie. Ale – co jeszcze lepsze – nie trzeba. Można bowiem też upiec ją na dwa dni z góry i mieć jeden dzień nie martwienia się o posiłek.
Żadne szorowanie, czyszczenie, żadna chemia. Poznaj domowy sposób na czysty piekarnik, a już nigdy nie sięgniesz inne metody. Sposób jest łatwy i co najważniejsze skuteczny. Twój piekarnik będzie lśnił jak nowy.
Kalafior najczęściej ląduje na naszych talerzach jako dodatek do dania głównego, sowicie polany roztopionym masłem. To warzywo sprawdzi się jednak również w innym, mniej codziennym wydaniu i świetnie zastąpi mięso.
Oto tradycyjny, bardzo stary sposób na peklowane mięso, które sprawdzi się świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Taki obiad można przygotować z wyprzedzeniem, a z kawałka niedrogiego mięsa wyczarować cuda.
Ogórki kiszone to bez wątpienia jeden z najpopularniejszych polskich przysmaków, jednak warto eksperymentować z różnymi dodatkami, aby odkryć nowe, zaskakujące kompozycje smakowe. Dzisiaj pragnę podzielić się z wami sekretem, który sprawi, że wasze o...