Ogórki kiszone to bez wątpienia jeden z najpopularniejszych polskich przysmaków, jednak warto eksperymentować z różnymi dodatkami, aby odkryć nowe, zaskakujące kompozycje smakowe. Dzisiaj pragnę podzielić się z wami sekretem, który sprawi, że wasze ogórki kiszone staną się prawdziwym hitem! To niepozorny plasterek, który wniesie do słoika nutę pikantności i głębi smaku, zachwycając każdego, kto spróbuje.
Ilość odsłon: 22
źródło: https://pysznosci.pl/wkladam-plasterek-do-kazdego-sloika-z-ogorkami-podkreca-smak-jak-zaden-inny-dodatek,7049310997666336a
kategoria: rozrywka, 2024-07-15 11:21:02
Inne znaleziska:
21 Gruszki wkładam do słoika i zalewam. Najlepszy dodatek do mięs i wędlin
pysznosci.pl
Z gruszek można wiele wycisnąć: od soków, przez przeciery, dżemy i nalewki, skończywszy na zupie, zwanej grusconką. Kiedy jednak przetestowałam przepis na gruszki w occie, odkryłam prawdziwe powołanie tych owoców. Powiedzieć, że w tym wydaniu są dosk...
pysznosci.pl, 2024-08-04 11:13:03
2024-08-04 11:13:03
18 Nacinam ogórka, wkładam czosnek i pakuję do słoika. To patent na medal
smakosze.pl
Do słoików nie tylko ogórki kiszone. Poznaj przepis, z którym przygotujesz zaskakująca przekąskę z ogórków i kilku innych warzyw. Smak, jak i cała kompozycja zadziwi każdego, ale warto zaryzykować. 
smakosze.pl, 2024-08-21 08:26:04
2024-08-21 08:26:04
21 Działa jak plasterek na wątrobę. Możesz zaparzyć jak herbatę albo przegryzać zamiast orzeszków
pysznosci.pl
Chociaż o wiele lepiej znany jest nam widok charakterystycznych kwiatów, to troski o nasze zdrowie zainteresować się powinniśmy przede wszystkim pestkami. Wyglądają niepozornie, ale skrywają w sobie bardzo cenne substancje. To jeden z najlepszych nat...
pysznosci.pl, 2024-08-14 15:19:01
2024-08-14 15:19:01
28 Zawijam mięso w folię i wkładam do piekarnika. Ta domowa kiełbasa nie ma sobie równych
smakosze.pl
Domowa kiełbasa jest nie tylko smaczna, ale też łatwa w przygotowaniu. Zrobisz ją bez wędzenia czy parzenia. Wystarczy zawinąć mięso w folię i włożyć do piekarnika. Wyjdzie prawdziwy rarytas, który zjesz z apetytem. 
smakosze.pl, 2024-07-04 16:26:03
2024-07-04 16:26:03
27 Ogórki w zalewie gyros to prawdziwy hit ostatnich lat. Błyskawicznie znikają ze słoika
fakt.pl
Sezon na ogórki trwa w najlepsze, co dla wielu z nas oznacza czas na przygotowanie pysznych, domowych przetworów. Sałatki, zupy, a przede wszystkim kiszonki – to podstawowy ogórkowy repertuar. Ale wśród tej klasyki nie może zabraknąć hitu ostatnich l...
fakt.pl, 2024-07-05 14:06:02
2024-07-05 14:06:02
24 Wkładam do piekarnika na 30 minut. Tłuszcz i brud odchodzą płatami
domekiogrodek.pl
Czyszczenie piekarnika to moja kuchenna zmora. Nie lubię tego robić, głównie dlatego, że szorowanie przypalonego tłuszczu jest czasochłonne. Długo szukałem sposobu, który ułatwi mi to zadanie i znalazłem.Dzięki niemu, zanim zdążą posprzątać całe mies...
domekiogrodek.pl, 2024-07-06 08:56:03
2024-07-06 08:56:03
22 Przechowuję koperek metodą „odwróconego słoika”. Jest świeży aż przez 4 tygodnie
smakosze.pl
Koperek jest znakomitym dodatkiem nie tylko do ziemniaków, ale i wielu innych dań. Dlatego poznaj metodę, dzięki której jego świeżość zachowasz na bardzo długo. Nie uwierzysz, jakie to proste i skuteczne. Kiedy poznasz ten sposób, już nigdy nie przec...
smakosze.pl, 2024-07-10 17:34:03
2024-07-10 17:34:03
24 Zamiast gotować i polewać omastą, wkładam do tortilli. Nie sposób mu się oprzeć
pysznosci.pl
Kalafior najczęściej ląduje na naszych talerzach jako dodatek do dania głównego, sowicie polany roztopionym masłem. To warzywo sprawdzi się jednak również w innym, mniej codziennym wydaniu i świetnie zastąpi mięso.
pysznosci.pl, 2024-07-12 10:04:01
2024-07-12 10:04:01
33 Owoce wrzucam do słoika i kiszę. Teściowa złapała się za głowę, teraz robi to samo
pysznosci.pl
Sezon na czereśnie trwa, więc wartko wykorzystać w pełni urodzaj drzewek owocowych i atrakcyjne ceny na rynku. Najpopularniejszym przetworem jest oczywiście kompot, osładzający niejeden domowy obiad. Ja stawiam jednak na zupełnie inny przepis.
pysznosci.pl, 2024-07-12 16:07:01
2024-07-12 16:07:01
22 Pakuję mięso do słoików i wkładam do gara z wodą. Ten przepis mam jeszcze od babci
smakosze.pl
Oto tradycyjny, bardzo stary sposób na peklowane mięso, które sprawdzi się świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Taki obiad można przygotować z wyprzedzeniem, a z kawałka niedrogiego mięsa wyczarować cuda.
smakosze.pl, 2024-07-13 19:59:02
2024-07-13 19:59:02