Panierowana kania to dla wielu smak dzieciństwa – przypomina kotlet schabowy, ale jest lżejsza i roślinna. Po udanym grzybobraniu będzie idealnym, prostym obiadem, który zadowoli domowników i gości.
"Kania to pyszny grzyb" - nie raz każdy z nas słyszał to określenie. Podobnie, jak i to, że łatwo ją pomylić z muchomorem. Jak rozróżnić te dwa grzyby? Wyjaśniamy.
Do śniadaniowych klasyków niewątpliwe należy jajecznica. Podobno przyjmie wszystko i po części to prawda. Można dodać do niej praktycznie każdą wędlinę, grzyby, warzywa, zieleninę, ser i za każdym razem wychodzi pyszna. Jajecznica po szwedzku zawiera...
Amazfit Balance 2 to zegarek, który potrafi pozytywnie zaskoczyć. W solidnej, choć nie zwracającej na siebie obudowie zamknięto naprawdę świetne urządzenie, ale nie bez wad. Jak wypada w praktyce?
Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nigdy nie zapodział w mieszkaniu ładowarki do smartfona. Albo nie miał ochoty przeciąć kabli, które poplątały się w „magicznej szufladzie na elektronikę”. Jeśli należysz do osób, którym zdarza się to częśc...
Domowa szynka to pyszna i zdrowa alternatywa dla sklepowych wędlin. Bez konserwantów i zbędnych dodatków, przygotujesz ją samodzielnie z kilku prostych składników.
"Dla nas to zawsze byli i będą nasi chłopcy. Dla was nie muszą, ale to jest nasza historia, innej nie mamy, póki żyje o nich pamięć" — napisał w mediach społecznościowych Szczepan Twardoch, przypominając historię i losy swoich dziadków. Post to kolej...
Dla większości Polaków oszczędzanie na przyszłość pozostaje w sferze marzeń. Co prawda 49 proc. z nas comiesięczny dochód wystarcza na codzienne wydatki, ale nie zawsze udaje się nam coś zaoszczędzić.
Czy naprawdę nie powinno się łączyć białek z węglowodanami? Ten popularny mit krąży od lat, ale czy ma jakiekolwiek naukowe podstawy? Sprawdź, co naprawdę dzieje się w twoim organizmie po takim posiłku.