Poznaj przepis na wyjątkowy deser, który doskonale sprawdzi się na lato. Arbuz w takim połączeniu smakuje po prostu wybornie. Zrób go nawet dzisiaj, a rodzina będzie zachwycona. Smak zachwyci ich tak bardzo, że będą chcieli, abyś przyrządzała go jeszcze częściej.
Kotlety zdecydowanie niejedno mają imię. Jedni sięgają po tradycję i tłuką w niedzielę kawałki schabu, inni przygotowują babcine mielone, nie brakuje też amatorów kotletów bez dodatku mięsa. Ten przepis zdecydowanie przypadnie do gustu wszystkim tym,...
Ten prosty trik kulinarny powinien znać każdy. Nie dość, że jest niezawodny, to jeszcze przyda się na wiele okazji. Wykałaczki użyte w pokazany na filmie sposób sporo ułatwiają.
Poranki coraz chłodniejsze i zamarzyło mi się śniadanie na ciepło. Wróciłam do swojego sprawdzonego przepisu na szybkie zapiekanki, do których wykorzystuje wczorajsze bułki. Dodaje do nich jajko i szczypiorek. Z tym prostym i pysznym daniem lepiej za...
Jajka na śniadanie to zawsze dobry pomysł. Ugotowanie ich na twardo lub na miękko nie jest trudne. Jajko w koszulce, czyli ugotowane bez skorupki, uchodzą za znacznie trudniejsze. Zupełnie niepotrzebnie, bo jego przygotowanie jest równie proste. A je...
Co się stanie, gdy pokroimy arbuza, a potem upieczemy i zamarynujemy? Zyskamy obłędnie pyszne danie, które będzie rarytasem nie tylko dla miłośników kuchni roślinnej. Polecamy doskonały patent na arbuza.
Z tym przepisem wprost opłaca się nie dojadać arbuza do końca. Mniej słodkie części razem z zielonym pancerzem zmieniają się w niezwykły dżem. Odpowiednio zagęszczony sos będzie doskonałym smarowidłem i dodatkiem do deserów.
Trudno oprzeć się tak soczystym i puszystym kotletom. Mimo że przypominają mielone, wyróżnia je sposób przygotowania. Robert Makłowicz podzielił się trikiem na osiągnięcie kulinarnej doskonałości.
Od kiedy dowiedziono, że jaja nie przyczyniają się do podwyższenia poziomu cholesterolu, ich popularność w diecie znacząco wzrosła. Niemniej korzyści płynące z jedzenia jajek wykraczają daleko poza tę jedną właściwość. Dowiedzmy się, jakie...
„Uważajcie na jajka sadzone, tak jajka sadzone". Choć brzmi zabawnie, nie jest żart. Na wybrzeżu Hiszpanii pojawiły się masy przedziwnych organizmów, które zamieniły życie plażowiczów w koszmar. Turyści, szczególnie ci, którzy wraz z dziećmi wybieraj...
To niezwykle ciekawe w smaku pieczywo czosnkowe smażymy na patelni. Dzięki temu uzyskujemy chrupiącą przekąskę. Sprawdzi się ona świetnie jako część imprezowego stołu na wszelkiego rodzaju spotkaniach towarzyskich.