Poznaj przepis na wyjątkowy deser, który doskonale sprawdzi się na lato. Arbuz w takim połączeniu smakuje po prostu wybornie. Zrób go nawet dzisiaj, a rodzina będzie zachwycona. Smak zachwyci ich tak bardzo, że będą chcieli, abyś przyrządzała go jeszcze częściej.
Kotlety zdecydowanie niejedno mają imię. Jedni sięgają po tradycję i tłuką w niedzielę kawałki schabu, inni przygotowują babcine mielone, nie brakuje też amatorów kotletów bez dodatku mięsa. Ten przepis zdecydowanie przypadnie do gustu wszystkim tym,...
Na pewno lubisz jajecznicę. Ale jeśli ta klasyczna z masłem już nieco ci się znudziła, to czas na zmianę. Zamiast tradycyjnego tłuszczu, sięgnij po zupełnie inny produkt. Efekt zaskoczy cię kremową konsystencją i delikatnym smakiem. To prosty sposób...
Jajka na twardo – ile gotować jajka na twardo? Jajka na twardo wydają się banalnie łatwe do zrobienia, a mimo to często pojawiają się pytania ile gotować jajka na twardo albo jak ugotować jaja na twardo? Teoretycznie to proste – wystarczy w...
Ten prosty trik kulinarny powinien znać każdy. Nie dość, że jest niezawodny, to jeszcze przyda się na wiele okazji. Wykałaczki użyte w pokazany na filmie sposób sporo ułatwiają.
Poranki coraz chłodniejsze i zamarzyło mi się śniadanie na ciepło. Wróciłam do swojego sprawdzonego przepisu na szybkie zapiekanki, do których wykorzystuje wczorajsze bułki. Dodaje do nich jajko i szczypiorek. Z tym prostym i pysznym daniem lepiej za...
Jajka na śniadanie to zawsze dobry pomysł. Ugotowanie ich na twardo lub na miękko nie jest trudne. Jajko w koszulce, czyli ugotowane bez skorupki, uchodzą za znacznie trudniejsze. Zupełnie niepotrzebnie, bo jego przygotowanie jest równie proste. A je...
Choć pestki z arbuza są jadalne, a nawet zdrowe, psują często przyjemność z jedzenia owocu. Zwłaszcza w sałatkach zaburzają strukturę dania i lepiej, by ich nie było. Na szczęście są sposoby, by łatwo się ich pozbyć.
Lubisz ryby? Teraz możesz przyrządzić arbuza, który smakuje jak ryba. Wystarczy, że zmieszasz go z olejem. Wyjdzie bezmięsny przysmak, który zrobi kulinarne wrażenie.
Po czym poznać, że arbuz jest słodki, ma soczysty miąższ, a przede wszystkim – jest dojrzały? Nie musisz kupować owoców na oślep. Sprawdź wskazówki, które ułatwią ci upolowanie idealnego arbuza w sklepie.
Arbuz jest jednym z najpopularniejszych owoców, po które sięgamy latem. Okazuje się, że można go jeść z nietypowym dodatkiem. Mowa o soli. Dlaczego mielibyśmy jeść solonego arbuza? Odpowiedź jest prosta: jest od tego słodszy. Wyjaśniamy, jak to dział...