Arbuz jest jednym z najpopularniejszych owoców, po które sięgamy latem. Okazuje się, że można go jeść z nietypowym dodatkiem. Mowa o soli. Dlaczego mielibyśmy jeść solonego arbuza? Odpowiedź jest prosta: jest od tego słodszy. Wyjaśniamy, jak to działa.
Lato w pełni, a wraz z nim czas na orzeźwiające desery. Lody bezapelacyjnie królują wśród letnich słodkości. Jednak nawet ten pyszny przysmak może być jeszcze lepszy! Wystarczy dodać do niego dwa nieoczywiste składniki, a efekt cię zaskoczy. Zdradzaj...
Obiad lub kolacja mogą przysporzyć nie lada kłopotów - czasem nie wiadomo co chce się zjeść. Na szczęście mam przepis, który przyjdzie z pomocą każdemu. Zapiekanka z ziemniaków i mielonego mięsa to hit, który odkryłem dopiero niedawno. Teraz robię ją...
Cynamon nie tylko do deserów. Okazuje się, także że ta prosta sztuczka kuchenna to najlepszy sposób na komary. Koniecznie dowiesz się, jak ją przygotować, a następnie wypróbuj ją sama. Owady już nigdy nie będą problemem.
Kurki to sezonowe dary lasu, za którymi przepadają wszyscy koneserzy The post Posyp tym kurki. Zanieczyszczenia zejdą same appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Dobry obiad, który nasyci na długie godziny, wcale nie musi być skomplikowany z długą listą składników. Osobiście najbardziej cenię sobie proste i szybkie przepisy. Dzięki nim nie tylko mam przyjemność z gotowania, ale również z jedzenia. Nie nawącha...
Każde lato, oprócz słonecznych dni i wieczorów spędzonych na tarasie, przynosi nam także problem z komarami. Nawet teraz, na przełomie jesieni i lata, potrafią nam dokuczyć. Te małe, irytujące owady mogą skutecznie uprzykrzyć każdą chwilę spędzoną na...
Choć pestki z arbuza są jadalne, a nawet zdrowe, psują często przyjemność z jedzenia owocu. Zwłaszcza w sałatkach zaburzają strukturę dania i lepiej, by ich nie było. Na szczęście są sposoby, by łatwo się ich pozbyć.
Lubisz ryby? Teraz możesz przyrządzić arbuza, który smakuje jak ryba. Wystarczy, że zmieszasz go z olejem. Wyjdzie bezmięsny przysmak, który zrobi kulinarne wrażenie.
Po czym poznać, że arbuz jest słodki, ma soczysty miąższ, a przede wszystkim – jest dojrzały? Nie musisz kupować owoców na oślep. Sprawdź wskazówki, które ułatwią ci upolowanie idealnego arbuza w sklepie.
Gdy za oknem praży słońce, a my ledwo zipiemy wylegując się na kanapie, nie ma nic lepszego niż schłodzony arbuz. Katarzyna Bosacka niedawno poradziła na swoim Instagramie, jak rozpoznać dobrego arbuza.Wyjawiła 3 najważniejsze zasady, którymi należy...