Szybki i niezwykle prosty przepis na deser, który robi ogromne wrażenie. Puszysty mus czekoladowy wygląda tak, jakby wymagał godzin misternego przygotowywania. Tymczasem… wychodzi prosto z blendera.
Chcesz obudzić się lżejszy i pełny energii? Marzysz o przyspieszeniu metabolizmu i pozbyciu się zbędnych kilogramów? Mam dla ciebie rozwiązanie – nocne koktajle! To nie tylko smaczny sposób na nawodnienie organizmu przed snem, ale także skuteczny spo...
Sezon na jagody, chociaż piękny, to trwa bardzo krótko. Nie oznacza to jednak końca drożdżowych wypieków z owocami. Słodkie malinianki nie tylko godnie zastąpią jagodzianki, ale również rozkochają w sobie tych, którzy na widok jagód kręcili nosem.
Drożdżówki z malinami to dla mnie najlepszy smak lata. Wychodzą pyszne, wilgotne i mięciutkie. Wszystko dzięki temu prostemu przepisowi, który teraz każdemu polecam. Przekonaj się sama.
Maliny z własnego ogródka, uprawiane własnoręcznie, zawsze będą smakować lepiej niż kupne. Do tego dochodzi również wiedza o tym, czym były nawożone i podlewane. Tylko tak mogę mieć pewność, że owoce są w 100% organiczne.Aby krzewy malin rosły zdrowo...
Czy słyszeliście o brokule gałązkowym, znanym również jako brokuł szparagowy lub bimi? To zdrowa i smaczna krzyżówka klasycznego brokułu i kapusty, coraz częściej spotykana na naszych stołach. Jego delikatny smak i zielony kolor przypominają szparagi...
Nie masz pomysłu na marchew? Koniecznie zajrzyj do przepisów z czasów, kiedy to właśnie ona (a jeszcze nie ziemniaki) stanowiła istotny składnik diety. Marchew faszerowana czy pasztet z marchewki to propozycje wyjęte z wyrafinowanej, eleganckiej kuch...
Dźwięk tłuczonego mięsa wypełnia klatki schodowe w wielu polskich blokach w każdą niedzielę. Schabowy to absolutny klasyk obiadowy, który króluje zarówno na co dzień, jak i przy bardziej odświętnych okazjach. Ten po lubelsku będzie smakował jeszcze l...
Zapiekanki to klasyk polskiej kuchni, chociaż zazwyczaj sięgamy po te z pieczarkami. To jednak wdzięczne pole do eksperymentów, bo na bagietce zapiec można znacznie więcej składników.
Familiada gości w naszych telewizorach już od trzech dekad. Niewykluczone, że program nie byłby tak długowieczny, gdyby drugiego życia nie dał mu internet. Wcześniej bowiem wpadki uczestników szybko odchodziły w niepamięć, a dziś część z nich jest wr...
Teściowa skrytykowała moje roladki z kurczaka. Stwierdziła, że mięso jest przesuszone, a cała potrawa zbyt dietetyczna i brakuje jej sosu. Nie poddałam się. Następnym razem zrobiłam roladki inaczej i trafiłam w gust seniorki. Dwa razy pytała, czy to...