Sobótki w gminie Szemud okazały się nie tylko okazją do świętowania najkrótszej nocy w roku, ale również smakowania dań wywodzących się z kaszubskiej ziemi. Koła Gospodyń Wiejskich stanęły do rywalizacji w konkursie kulinarnym "Bitwa regionów", prezentując wyjątkowe smaki ze swoich rodzinnych stron.
Sobótki w gminie Szemud okazały się nie tylko okazją do świętowania najkrótszej nocy w roku, ale również smakowania dań wywodzących się z kaszubskiej ziemi. Koła Gospodyń Wiejskich stanęły do rywalizacji w konkursie kulinarnym "Bitwa regionów", preze...
Gołąbki to jedno z dań, które kojarzy się z tradycyjną kuchnią i ciepłem domowego ogniska. Na dobre zakorzeniły się już w całej Polsce, chociaż nie brakuje różnych odsłon i połączeń. Mieszkańcy województwa lubuskiego mają swój regionalny przysmak z n...
Polska kuchnia skrywa w sobie mnóstwo regionalnych przysmaków, które znane są jedynie wąskiej grupie osób. Wiele smaków zasługuje jednak na chwilę sławy. Takim danie jest słupiański siekaniec dworski.
Nie masz pomysłu na marchew? Koniecznie zajrzyj do przepisów z czasów, kiedy to właśnie ona (a jeszcze nie ziemniaki) stanowiła istotny składnik diety. Marchew faszerowana czy pasztet z marchewki to propozycje wyjęte z wyrafinowanej, eleganckiej kuch...