Nie masz pomysłu, co zrobić z cukinii? Przygotuj z niej doskonałą i smaczną przekąskę z przepisu, a będziesz zaskoczona, co z tego wyjdzie. Cukinia w panierce nie tylko zachwyca smakiem, ale i chrupkością. Koniecznie musisz ją zrobić właśnie w ten sposób, a rodzina będzie zachwycona.
Makaron z klopsikami to jedna z ulubionych amerykańskich wariacji na temat włoskiej kuchni. Sam przepis oczywiście też ma włoskie korzenie. A w tym prostym i szybkim wydaniu możemy sprowadzić go na swojski grunt.
Topinambur do niedawna był praktycznie nieznany w polskiej kuchni, ale od kilkunastu lat systematycznie zyskuje popularność i coraz częściej gości na stołach. Jest ceniony za smak i wartość odżywczą. Co można przyrządzić z bulw topinamburu? Jak smaku...
Oto niezwykle prosty przepis na rozgrzewającą zupę. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Ale dzięki kiełbasie i przede wszystkim fasoli, jest tak sycąca, że starczy za cały posiłek, nawet w jesiennym czasie chłodów, grzybobrań i wyjść na cmentarz.
Jesienią po wakacyjnej przerwie do łask powracają zupy. Nie tylko pomagają przetrwać pierwsze i kolejne przymrozki, ale także dostarczają wartościowych składników, rozgrzewają i zaspokajają głód na długi czas. Nie każdy jednak wie, że zupy z dodatkie...