To chyba najbardziej nietuzinkowy dżem, jaki można znaleźć. Sekretem jest składnik, którego nie spodziewalibyśmy się w przetworach. Jednak śniadanie z naleśników czy placuszków potrafi zmienić w coś zupełnie niezwykłego.
Omoda 5 to kompaktowy crossover, którym chińska marka debiutuje w naszym kraju. Teraz polskie przedstawicielstwo koncernu Chery poinformowało o cenach modelu. Oferta jest bardzo atrakcyjna.
Jaki jest najlepszy sernik? To oczywiście sernik chałwowy pod polewą o tym samym smaku. Ciasto jest niezwykle puszyste i kremowe. Wypróbuj ten przepis, bo naprawdę warto.
Sezon na polskie jabłka trwa już od lipca, a kolejne kosze ze zbiorami będą coraz cięższe. Owocowy urodzaj warto wykorzystać w kuchni, przygotowując pyszne przetwory do spiżarni. Zamiast klasycznego dżemu z jabłek, przygotowuję jego słodką i pyszną w...
Dżemy to jedne z moich ulubionych smakołyków. Smak letnich owoców zamknięty w słoiczkach przyda się zimą. Wtedy najchętniej sięgam po dżem z jabłek, gruszek i śliwek, który robi moja mama. Te owoce gwarantują pyszne połączenie.
Lubisz dżemy? Zwykle robiłam je z owoców sezonowych. Jednak teraz to się zmieniło. Przyrządzam dżem, który w ogóle ich nie zawiera. Rodzina zajada się tym dżemem, aż im się uszy trzęsą.
Początek września to doskonały moment, by zrobić przetwory. Dlatego teraz sięgam po owoc, który ma więcej witaminy C niż cytryna. Robię z niego dżem i każdemu polecam przepis mojej babci na ten smakołyk.
Zanim na dobre rozpocznie się jesień, warto zadbać o to, by w spiżarce nie zabrakło domowych przetworów. Wygrzane w słońcu pomidory sprawdzą się nie tylko do przygotowania przecieru czy warzywnego soku, ale również słodkiego dżemu.
Siostra Anastazja bosko gotuje. Dlatego przepis na dżem z soczystych i smacznych owoców na pewno będzie zachwycał smakiem. Zakonnica robi go aż z 3 owoców. Przetwory wychodzą, że palce lizać.
Jesienią nie rezygnuję z przygotowywania przetworów. To właśnie w tym okresie co roku przygotowuję mój ulubiony rozgrzewający dżem. Korzystam z popularnej tureckiej receptury. Dżem jest wręcz idealny do naleśników, ciast i śniadaniowych placuszków.
To proste ale efektowne warstwowe ciasto cieszy się niezwykłą popularnością na wschodzie Polski. Przygotowanie go jest niezwykle łatwe, a efekt – pyszny. Warto jednak zarezerwować sobie odrobinę czasu na pieczenie.