Właśnie teraz cieszymy się największym wyborem świeżych owoców. Na straganie można dostać oczopląsu; wszystkie kuszą, wszystkie apetyczne i kolorowe. Tylko czy można jeść je bezkarnie nawet gdy dbamy o linię? Czy to prawda, że najlepiej jeść je tylko do południa?
Śniadanie nazywa się najważniejszym posiłkiem dnia nie bez przyczyny. To, co zjemy i kiedy to zrobimy, ma ogromny wpływ na nasze wybory żywieniowe w ciągu dnia, nastrój, poziom energii oraz wiele innych elementów funkcjonowania. Dlatego tak istotne j...
Wszystkim, którzy zastanawiają się, gdzie zrobić dzisiaj zakupy, podpowiadamy. W Dino obowiązują w poniedziałek 29 lipca promocje, na które warto zwrócić uwagę. Dotyczą one podstawowych produktów spożywczych.
Szukasz pomysłu na szybkie i pożywne śniadanie? Placki z twarogu to doskonała propozycja dla całej rodziny. Są nie tylko pyszne, ale również dostarczają organizmowi niezbędnych składników odżywczych. A co najważniejsze, są niezwykle proste w przygoto...
Jak łatwo jest rozbić szybę? Czasem możesz być świadkiem sytuacji, gdy nie będzie wyjścia i trzeba będzie to zrobić. Mowa oczywiście o pozostawionym w pojeździe dziecku lub zwierzęciu, które cierpi i któremu trzeba pomóc. Co zrobić, by uratować życie...
W RZECZY SAMEJ || Nie jestem chyba w stanie wymienić wszystkich instytucji państwa polskiego, które zajmują się obecnie tropieniem, śledzeniem, oskarżaniem i (w ostateczności) eliminowaniem opozycji.
Sezon na czereśnie trwa, więc wartko wykorzystać w pełni urodzaj drzewek owocowych i atrakcyjne ceny na rynku. Najpopularniejszym przetworem jest oczywiście kompot, osładzający niejeden domowy obiad. Ja stawiam jednak na zupełnie inny przepis.
Jagodzianki to smak lata i popisowy deser wielu gospodyń. Jeszcze ciepłe, pulchniutkie bułeczki wypełnione brudzącym dłonie jagodowym nadzieniem skradły serca milionów. Jeśli pieczesz jagodzianki samodzielnie, wiesz, jak trudno "okiełznać" niesforne...
Nie ma chyba nic gorszego w kuchni, niż zepsute produkty spożywcze. Wszystko ma swój termin przydatności, a latem szczególnie cierpią na tych owoce. Czy istnieje sposób na wydłużenie ich życia? Według pewnej technolożki żywności — tak. Opowiedziała o...
Gdy za oknem praży słońce, a my ledwo zipiemy wylegując się na kanapie, nie ma nic lepszego niż schłodzony arbuz. Katarzyna Bosacka niedawno poradziła na swoim Instagramie, jak rozpoznać dobrego arbuza.Wyjawiła 3 najważniejsze zasady, którymi należy...