W lasach aż pachnie grzybami i miłośnicy zbierania owoców leśnej grzybni już przebierają nogami. Jednak zanim zjemy swoje łupy, należy porządnie je dobrze oczyścić. Dotyczy to także kurek, które częściej kupujemy niż sami znajdujemy.
Jest idealnym nadzieniem do tradycyjnego pączka, ale świetnie pasuje również jako dodatek do innych ciast, deserów, napojów, kanapek czy ciepłych tostów. Lato to optymalna pora na przygotowanie konfitury z płatków dzikiej róży. Jak to zrobić?
Planujesz wakacje za granicą i chcesz wybrać się tam samochodem? Świetnie! Taka podróż może być nie tylko wygodna, ale także pełna przygód i niezapomnianych widoków. Zanim jednak wyruszysz w drogę, musisz się odpowiednio przygotować. Oto kilka kluczo...
Kotlety siekane to wspaniały przepis na pierś z kurczaka dla osób, którym znudziły się już klasyczne filety w panierce. Każdy kęs skrywa w sobie mnóstwo smaku dzięki wielu różnorodnym składnikom. Dzieje się dużo, ale całość jest tak harmonijna i smac...
Latem trwa u ciebie festiwal placków warzywnych? Wiadomo, to najlepsza pora na te ziemniaczane i z cukinii. Są pyszne, ale gdy się już trochę znudzą, mamy świetną propozycję. To połączenie dwóch zielonych warzyw na patelni sprawdza się wybitnie. Wypr...
Kurki należą do jednych z najbardziej lubianych grzybów. Chcemy zachować je na dłużej i cieszyć się ich smakiem. Dlatego mrozimy te grzyby. Jednak, jak mrozić kurki, by nie były gorzkie? Mamy na to sprawdzony sposób.
Domowa kiszona kapusta ma wyjątkowy smak i jest bardzo zdrowa. Jednak jak ją zrobić, by nie była gorzka? Pewna czynność i czas mają tu kluczowe znaczenie. Zdradzamy tajniki na przygotowanie pysznej kiszonej kapusty.
W obliczu globalnych napięć i nieprzewidywalnych sytuacji, pytanie o to, jak zabezpieczyć swoje finanse, staje się niezwykle istotne. W dzisiejszych czasach, kiedy świat zmienia się dynamicznie, warto zastanowić się, jak przygotować swój portfel na s...