Jest idealnym nadzieniem do tradycyjnego pączka, ale świetnie pasuje również jako dodatek do innych ciast, deserów, napojów, kanapek czy ciepłych tostów. Lato to optymalna pora na przygotowanie konfitury z płatków dzikiej róży. Jak to zrobić?
Z wakacji przywiozłeś nie tylko pocztówki i zdjęcia, lecz także mandat za złamanie przepisów ruchu drogowego, który właśnie odebrałeś ze skrzynki? Lepiej nie próbuj uniknąć odpowiedzialności. Kara może być znacznie sroższa niż kilkaset euro do zapłat...
Google wprowadza nowe poprawki zabezpieczeń mające na celu usunięcie poważnej luki w zabezpieczeniach przeglądarki Google Chrome. Nowa wersja przeglądarki Chrome (128.0.6613.85) zawiera wiele ulepszeń, w tym 38 poprawek bezpieczeństwa. Dodatkowo jest...
Faszerowana papryka musi znaleźć się na twoim stole. Jest tak smaczna, że domownicy przez dłuższy czas nie będą chcieli jeść na obiad nic innego. Przygotowanie jest banalne i nie zabiera dużo czasu. Zresztą poznaj przepis i przekonaj się o wyjątkowoś...
Wydawałoby się, że upiec ciasto to duża rzecz – trzeba się napracować, naugniatać i napiec. Otóż niekoniecznie! Dzięki dwóm popularnym składnikom przygotujesz nie tylko ekspresowy deser, ale także pełnoprawne ciasto. Co więcej, dzięki dodatkowi masca...
Kurki należą do jednych z najbardziej lubianych grzybów. Chcemy zachować je na dłużej i cieszyć się ich smakiem. Dlatego mrozimy te grzyby. Jednak, jak mrozić kurki, by nie były gorzkie? Mamy na to sprawdzony sposób.
Domowa kiszona kapusta ma wyjątkowy smak i jest bardzo zdrowa. Jednak jak ją zrobić, by nie była gorzka? Pewna czynność i czas mają tu kluczowe znaczenie. Zdradzamy tajniki na przygotowanie pysznej kiszonej kapusty.
W obliczu globalnych napięć i nieprzewidywalnych sytuacji, pytanie o to, jak zabezpieczyć swoje finanse, staje się niezwykle istotne. W dzisiejszych czasach, kiedy świat zmienia się dynamicznie, warto zastanowić się, jak przygotować swój portfel na s...
Hortensje do częsty gość w naszych ogrodach. Miłośnicy pielęgnacji kwiatów dobrze wiedzą, że jesień to pora, by przygotować je na spadek temperatur i przetrwanie zimy. Nie wszyscy jednak wiedzą, że nawóz do nich można przygotować z jabłek.