Gulasz jest jednym z tych dań, które natychmiast przywodzą na myśl wspólne rodzinne obiady. Jego zapach wypełnia całe mieszkanie, zachęcając domowników do posiłku. Przygotowanie idealnego gulaszu może być czasem wyzwaniem. Kluczem do pysznego sukcesu jest bowiem miękkie mięso, które rozpływa się w u...
Gulasz – danie, które kojarzy się z domowym ciepłem i rodzinnymi obiadami. Jego głęboki smak i aromat sprawiają, że jest ulubionym posiłkiem wielu osób. Jednak przygotowanie idealnego gulaszu, w którym mięso jest tak miękkie, że rozpływa się w ustach...
Gotujesz ziemniaki i chcesz, żeby były nie tylko smaczne, ale i zachowały swój piękny, kremowy kolor? Mamy dla Ciebie prosty trik, który sprawi, że Twoje ziemniaki zawsze będą udane!
Powidła śliwkowe to jedne z tych przetworów, których nie może zabraknąć w mojej spiżarni. Każdego lata robię przynajmniej kilka słoiczków, by cieszyć się smakiem owoców przez całą zimę. Babcia nauczyła mnie, by oprócz cukru dodać do powideł jeden, ni...
Główny Inspektorat Sanitarny opublikował w środę 23 października bardzo ważny komunikat. Może dotyczyć dużej części Polaków, używających w swoich domach tych konkretnych przedmiotów. - W badaniach stwierdzono migrację do żywności pierwszorzędowych am...
Kto choć raz spróbował flaków przygotowanych przez doświadczoną gospodynię, wie, że to danie może zaskoczyć głębią smaku i aromatem. Jednym z najbardziej charakterystycznych wariantów tej potrawy są flaki po zamojsku. Czym wyróżniają się na tle innyc...
Mięso mięsu nierówne. Choć mielone to jeden z produktów, po które sięgamy najczęściej, niektórych jego rodzajów warto unikać. Dokładniej wczytujmy się więc w napisy na opakowaniu.
Trudno oprzeć się tak soczystym i puszystym kotletom. Mimo że przypominają mielone, wyróżnia je sposób przygotowania. Robert Makłowicz podzielił się trikiem na osiągnięcie kulinarnej doskonałości.
Oto bardzo ciekawy przepis na szybki wołowy gulasz. Przygotowujemy go z chudego mięsa w dość nietypowy sposób. Efektem jest pełny smaku, esencjonalny obiad z prostych składników.
Organy regulacyjne w Wielkiej Brytanii zatwierdziły wpuszczenie na rynek produktu mięsnego wyhodowanego z rosnących w laboratorium komórek kurczaka. Produkt początkowo ma być przeznaczony jako karma dla zwierząt domowych. Z czasem jednak laboratoryjn...
Były tak duże, że zajmowały cały talerz. Kiedy dom wypełniał zapach smażonych kotletów to znak, że dziadek rano ruszył na grzyby i wrócił z dorodnymi kaniami. Ekonomiczny obiad smakował jak danie z najlepszej restauracji.