Dla wielu smakoszy pierogi ruskie są tymi najbardziej ulubionymi. Jak zrobić idealny farsz do pierogów ruskich? Sekretem podzieliła się znana z serwisu YouTube Kobieta z zachodu. Z jej wiedzy warto skorzystać.
Maggi to popularna na całym świecie przyprawa. W naszej rodzimej kuchni wykorzystujemy ją do zup, sosów, mięsa, a nawet dressingów do sałatek. Bez problemu można kupić ją w sklepie, ale gdy masz lubczyk, warto ją zrobić samodzielnie. Chwila pracy i z...
O tym, że w czasie wakacji ceny pobytu w hotelu all inclusive są najwyższe, wie niemal każdy. Mimo to, większość i tak decyduje się na tę opcję, bo nie wychodząc z hotelu z dziećmi przy panującej drożyźnie, można sporo zaoszczędzić. Napisała do nas c...
Startup wspierany przez Billa Gatesa twierdzi, że jest w stanie produkować masło, wykorzystując dwutlenek węgla z atmosfery i wodór z wody. Takie rozwiązanie ma pomóc w walce ze zmianami klimatycznymi. "Smakuje naprawdę dobrze" — zapewnia miliarder.
Ten przepis na niesłychanie efektowną przekąskę nie jest tak trudny, jak spektakularny jest jej widok. Ziemniaczane przekąski wzbudzą z pewnością podziw na imprezowym stole. A jeśli podane będą z odpowiednimi dipami, znikną dosłownie w chwilę.
Piątkowy obiad potrafi być prawdziwym utrapieniem. Jak połączyć bowiem danie bezmięsne z wybornym smakiem? Jeśli masz w domu zatwardziałego mięsożercę, koniecznie podaj mu te pulpety. Nie uwierzy z czego są przyrządzone.
Nie masz pomysłu na obiad na piątek? W takim razie koniecznie poznaj przepis na bezmięsne kotlety. Składnik, z którego je przygotujesz, zaskoczy każdego i o dziwo zasmakuje też mięsożercom. O tym, jak je przyrządzić, dowiesz się z treści artykułu.
Kilka dni temu media obiegła niepokojąca informacja o kolejnych pożarach w Chorwacji, tym razem na niezwykle popularnej wśród turystów Riwierze Makarskiej. Ogień udało się opanować, ale najnowsze zdjęcia działają niezwykle przygnębiająco.