Warszawa latem smakuje najlepiej. Elektrownia Powiśle – nazywana Kulinarną Stolicą Warszawy – celebruje najgorętszą część roku świeżym, sezonowym menu. Kompleks w sercu Powiśla gromadzi aż 41 restauracji, barów i kawiarni, a każdy z konceptów przedstawia własną interpretację wakacyjnych smaków.
Są takie poranki, kiedy budzę się i czuję palącą potrzebę przemieszczania się. Nieśpiesznej, bez celu, takiej sztuki dla sztuki drogi. Drogi, podczas której doświadczę przestrzeni i zmienności obrazów zamkniętych w ramach okien. Odpoczynku przy trzas...
Świat Kraftu Beer & Burger to obowiązkowe miejsce do odwiedzenia przez fanów burgerów i złocistego trunku. Zapraszamy na Meissnera 19. Świat Kraftu to miejsce, które stworzyliśmy w 2019 roku z pasji do rzemieślniczych produktów. Zaczynaliśmy jako skl...
W trakcie świąt nasze stoły obfitują w dania z dodatkiem majonezu. Ale czy Polacy używają go tylko w kuchni wielkanocnej i na Boże Narodzenie? Z badania przeprowadzonego przez SW Research na zlecenie marki WINIARY wynika, że blisko 80% respondentów...
W Arenie Ursynów odbył się wielki finał jedenastej edycji zawodów Wioślarski Tytan Warszawy. To największa wioślarska impreza sportowa w stolicy i jedna z największych w Polsce.
Smak pierogów ruskich, leniwych z bułką tartą czy kotletów z fasoli pamięta każdy, kto stołował się w barach mlecznych. Ich rozkwit przypadł na PRL, a sekret ich popularności tkwił zarówno w tradycyjnym menu, jak i niskich cenach, na które wpływ miał...
W niedzielę (27 lipca) w Łodzi odbędą się dwa wydarzenia poświęcone śniadaniom. To Festiwal Śniadań na Piotrkowskiej i Targ Śniadaniowy w Fuzji. Na odwiedzających czekają setki połączeń smakowych.
Łowcy, przed Wami przedostatnia odsłona lipcowego rozdawnictwa sponsorowanego przez amerykańskiego giganta. W tym tygodniu firma Amazon przygotowała dla swoich abonentów pakiet dwóch darmowych tytułów na PC. Czwarta w tym miesiącu rotacja Prime Gamin...
Neandertalczycy, uważani dotąd za wielkich mięsożerców, spożywali zaskakująco zróżnicowaną dietę, do której należało nie tylko mięso dużych zwierząt, ale też rośliny strączkowe, skorupiaki oraz robaki i larwy znajdowane w rozkładającym się mięsie.
Już dziś, 8 września, Lublin ponownie staje się kulinarną i kulturalną stolicą Polski Wschodniej. Rozpoczyna się Europejski Festiwal Smaku 2025, który potrwa do 14 września. To jedno z najbardziej rozpoznawalnych wydarzeń w mieście, łączące kuchnię,...