Na twojej liście z zakupami jest arbuz? Jeśli tak, koniecznie sprawdź, na co należy zwracać uwagę przy wyborze konkretnego owocu. Tylko w taki sposób wrócisz do domu z idealnie słodkim, dojrzałym i świeżym przysmakiem.
Na przełomie lata i jesieni grzybiarze wyruszają do lasu na The post Prędko wyjmij z koszyka. To trujący grzyb, choć kiedyś wszyscy go jedli appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Poznaj zucchiolo – nową, niezwykle wszechstronną roślinę, która łączy zalety ogórka i cukinii. Zucchiolo zachwyca smakiem, bogactwem witamin i minerałów oraz szerokim zastosowaniem w kuchni. Dowiedz się, dlaczego warto wprowadzić ten innowacyjny skła...
Czy ogórek może smakować jak arbuz? Na oko oba warzywa wydają się z innej bajki, mają jednak wiele wspólnego. Botanicy o tym wiedzieli od dawna, ale na Tik Toku to świeże odkrycie. Na viralowych filmikach możemy oglądać ostatnio prosty kulinarny eksp...
Z kanapki kojarzą się przede wszystkim bułki i chleb. Gastronomicznych szaleńców jednak nie brakuje, ale to w sumie dobra opcja, bo dzięki nim możemy odkrywać połączenia, o jakich nawet nie śniliśmy. Kanapka z arbuza to przekąska, która zawładnęła in...
Rozkosznie prezentują się na talerzu i tak samą smakują, choć mogą budzić wątpliwości wyglądem. Ni to arbuz, ni ogórek. Coś pomiędzy, ale z wyczuwalnymi nutami limonki. Jeśli nie wiesz, jak wykorzystać te cuda natury, po prostu zalej je solanką i poc...
Arbuz to patent na letnie orzeźwienie. Mało który owoc jest równie soczysty, więc podczas upalnych dni może być dodatkowym źródłem nawodnienia organizmu. Przy okazji jest pyszny. Czasami jednak natrafimy na egzemplarz, który po przepołowieniu okazuje...
Po czym poznać świeżego arbuza? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które w sklepach widzą całe stosy dużych, zielonych owoców. Czasem jednak zdarza się, że na pozór dobry arbuz po przekrojeniu okazuje się wodnisty, niesmaczny lub zepsuty. Aby tego u...
Arbuz to letni hit — soczysty, słodki i pełen witamin. Idealnie gasi pragnienie w upalne dni. Niestety, pod jego skórką mogą kryć się szkodliwe chemikalia, a różnicę między naturalnym i sztucznym owocem ciężko rozpoznać na pierwszy rzut oka.
Słodki, orzeźwiający arbuz przynosi ulgę w upalne dni, a to ze względu na dużą zawartość wody - jest płynny aż w 90 procentach. W jaki jeszcze sposób ten owoc wpływa na nasz organizm?
W związku z aktywnością wulkanu Etna i emisją pyłu wulkanicznego do atmosfery Jednostka Kryzysowa nakazała zamknięcie sektorów przestrzeni powietrznej nad Katanią – poinformowało lotnisko w tym mieście.