Placek warzywny z cukinii i marchewki z dodatkiem sera cheddar to prosty i zdrowy pomysł na szybki posiłek z grilla elektrycznego. Chrupiący na zewnątrz, miękki w środku, pełen aromatu natki pietruszki i sera – idealny na lekki obiad lub kolację, a nawet śniadanie. Podaj z sałatą, pomidorem, szynką...
Szukasz miejsca nad Bałtykiem, gdzie naprawdę można wypocząć? W tej małej kaszubskiej wsi plaża wygląda jak z zagranicznego kurortu. Krystalicznie czysta woda, piasek jak mąka i noclegi tańsze niż gdziekolwiek indziej. To kierunek, który warto odkryć...
Jeszcze kilka lat temu bukszpan był niekwestionowanym królem ogrodów – zielony przez cały rok, łatwy do formowania, doskonały do żywopłotów i geometrycznych kształtów. Dziś jednak coraz częściej symbolizuje ogrodniczą frustrację. Powód? Ćma bukszpano...
Sery pleśniowe od dawna uchodzą za rarytas, ale też budzą wątpliwości. Sprawdź, co naprawdę kryje się w ich wnętrzu i czy można je jeść bez obaw o zdrowie.
Na ilustracji jest kilka figur, ale okazuje się, że tylko jedna z nich nie pasuje do całej reszty. Łatwe? Okazuje się, że z zagadką autorstwa rosyjskiej matematyczki Tani Howanowej miał problem sam Bill Gates. Potrzebował on prawie 30 sekund, by poda...
Odwiedziłam Arabię Saudyjską i szybko zauważyłam, jak odmienne jest tam podejście do dzieci i kobiet w porównaniu z tym, co znam z Zachodu. Dla dzieci to prawdziwy raj. Mogą się bawić i hałasować wszędzie, gdzie tylko chcą. Kobiety? To już zupełnie i...
Ten grzyb, chociaż nie grzeszy urodą, na patelni zamienia się w prawdziwy rarytas. Delikatna struktura siedzunia sosnowego, zwanego też kozią brodą lub baraniochą, świetnie imituje włókna mięsa. W panierce z powodzeniem zastąpi schabowego.