Szybkie tempo życia często sprawia, że rano brakuje nam czasu na przygotowanie pełnowartościowego śniadania. Na szczęście istnieje prosty sposób, aby cieszyć się pożywnym posiłkiem już od pierwszych chwil dnia. Nocna owsianka to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych osób, które chcą zadbać...
Klopsiki najczęściej lądują w sosie pomidorowym, koperkowym, lub śmietanowym. Ja jednak przygotowuję je zupełnie inaczej. Ten przepis zdradziła mi moja babcia, która w klopsikach nie miała sobie równych.
Wydarzenie odbędzie się 25 października, w godzinach od 17.00 do 24.00. Organizatorzy zapraszają na wykłady, warsztaty, spotkania z twórcami, happeningi, oprowadzania kuratorskie (także dla osób głuchych) oraz pokazy filmowe. Od 2015 roku katowickie...
Z zalania cukinii tą masą powstaje prawdziwie tani obiad. Składa się on wyłącznie z wielosezonowych warzyw i jajek, można więc jeść taki przez cały rok. Będzie odmianą od tradycyjnej kuchni polskiej, pełnej mięsa i mącznych dań. U mnie w domu mogliby...
Twoje kotlety schabowe nie muszą być twarde. Wystarczy, że zalejesz je łatwo dostępnym składnikiem. Efekt na pewno cię zaskoczy, a tym sposobem otrzymasz idealnie miękkie mięso. Poznaj sposób i zastosuj go w swojej kuchni.
Oto prosty przepis na owocowe ciasto jogurtowe. Jest niezwykle szybkie w przygotowaniu i tak łatwe, że upiecze je nawet dziecko. W wersji z brzoskwiniami jest świetnym deserem na każdą porę roku.
Z gruszek można wiele wycisnąć: od soków, przez przeciery, dżemy i nalewki, skończywszy na zupie, zwanej grusconką. Kiedy jednak przetestowałam przepis na gruszki w occie, odkryłam prawdziwe powołanie tych owoców. Powiedzieć, że w tym wydaniu są dosk...
Takie ciasto z bananami o orzeźwiającym posmaku można przygotować dosłownie spędzając kilka minut w kuchni. Kruchy spód zestawiony z bananami i ściętą jogurtową masą stanowią doskonały kontrast faktur i smaków.
Sezon warzywno-owocowy w pełni, więc warto zadbać o to, aby zimą spiżarnia nie świeciła pustkami. Kisić można nie tylko ogórki czy kapustę, ale również inne pyszności z ogrodu. W moim domu furorę robi marchewka, która szybko zdeklasowała inne warzywa...
Kiedyś wyrzucałem resztki cytryny, a teraz dzięki prostemu trikowi przekształciłem je w użyteczny produkt. Poznaj metodę na minimalizowanie marnowania żywności i oszczędzanie pieniędzy.
Nie masz czasu na gotowanie? Poznaj ten przepis, a już nigdy nie będziesz narzekać, że nie masz nic na obiad. Jest łatwy w przygotowaniu, a w dodatku możesz długo przechowywać go w lodówce. Sprawdź przepis i nie zwlekaj z przygotowaniem.