Z zalania cukinii tą masą powstaje prawdziwie tani obiad. Składa się on wyłącznie z wielosezonowych warzyw i jajek, można więc jeść taki przez cały rok. Będzie odmianą od tradycyjnej kuchni polskiej, pełnej mięsa i mącznych dań. U mnie w domu mogliby go jeść na okrągło.
Ilość odsłon: 23
źródło: https://smakosze.pl/podsmazam-cukinie-ukladam-w-naczyniu-i-zalewam-ta-masa-za-tym-szybkim-obiadem-przepada-cala-rodzina-pb-ap-270724
kategoria: informacje, 2024-07-27 11:21:04
Inne znaleziska:
19 Układam jajka w naczyniu i zalewam tym sosem. Mógłbym to jeść na kolację cały czas
smakosze.pl
Szukasz przepisu na posiłek bez mięsa? W takim razie poznaj ten, z którego przygotujesz doskonałe danie z jajek i obłędnie pysznego sosu. Sprawdzi się na każdą okazję, a w szczególności na lekką kolację. Przygotuj je nawet dzisiaj, a rodzina będzie n...
smakosze.pl, 2024-07-07 18:40:03
2024-07-07 18:40:03
21 Układam składniki w naczyniu i smaruję specjalnym sosem. Cała rodzina przepada za tą zapiekanką
smakosze.pl
Jak zrobić obiad, który pokocha cała rodzina? Wystarczy zajrzeć do tego przepisu. Dzięki niej zrobisz apetyczną zapiekankę kebab gyros z wyśmienitym sosem. Takie danie szybko zniknie z talerzy. 
smakosze.pl, 2024-08-08 23:05:02
2024-08-08 23:05:02
22 Podsmażam pieczarki i dodaję żelatynę. Nie znam lepszej przekąski na upały
smakosze.pl
W upalne dni apetyt nie dopisuje. Na szczęście znalazłem przepis, który przychodzi mi z pomocą w takich sytuacjach. Łączę pieczarki z żelatyną i mam pyszną przekąskę na zimno. Nie wyobrażam już sobie bez niej sezonu letniego.
smakosze.pl, 2024-07-26 10:30:03
2024-07-26 10:30:03
22 Podsmażam proste składniki i dokładam jajka. Ten przepis to mistrzostwo świata
smakosze.pl
Oto przepis na dość nietypową potrawę: jajka zapieczone z duszonymi warzywami. Nie brzmi dziwnie, ale jej wykonanie jest naprawdę oryginalne. Tak też prezentuje się po przygotowaniu.
smakosze.pl, 2024-08-29 21:24:03
2024-08-29 21:24:03
28 Podsmażam świeże ogórki i przekładam do garnka. Sam nie mogę uwierzyć, co z tego wychodzi
smakosze.pl
Zupa ogórkowa niejedno ma imię. Można na przykład przygotować ją na świeżych ogórkach. Odbiega to nieco od tradycji, ale w bardzo dobrym kierunku. Kto nie próbował, koniecznie powinien to nadrobić.
smakosze.pl, 2024-09-04 13:32:02
2024-09-04 13:32:02
28 Podsmażam kapustę, wrzucam ziemniaki. Po chwili podaję obiad ze śląskiego przepisu
smakosze.pl
Zrób na obiad to sycące śląskie danie, a cała rodzina będzie zachwycona. Jest nie tylko pyszne, ale też tanie, bo potrzebne produkty kosztują grosze. W dalszej części dowiesz się, jak łatwo zrobić ten śląski przysmak.
smakosze.pl, 2024-09-07 17:37:02
2024-09-07 17:37:02
18 Ułóż schab w naczyniu żaroodpornym i zapiecz z tym sosem. Taki obiad podaję na stół co niedzielę
smakosze.pl
Jak przyrządzić na obiad schab, by nie był kolejną powtórką z klasycznego sznycla? Na przykład w postaci takiej zapiekanki. Takie kotlety, przyrządzone nieco inaczej, z pewnością przypadną wszystkim do gustu.
smakosze.pl, 2024-07-28 17:35:05
2024-07-28 17:35:05
21 Zamiast gotować osobno, ułóż w naczyniu i zapiecz. Ta prosta zapiekanka to hit
smakosze.pl
Na pierwszy rzut oka wygląda jak zwykła zapiekanka, ale jest w niej coś nietypowego. Dzięki niecodziennej formie wygodnie się ją nakłada. A smakuje? Jak zawsze w wypadku ziemniaków i mięsa zapieczonego z serem, czyli wyśmienicie.
smakosze.pl, 2024-08-27 14:55:03
2024-08-27 14:55:03
20 Ułóż pieczywo w naczyniu i posmaruj tą pastą. Lekka kolacja na ciepło smakuje jak marzenie
smakosze.pl
Lekka, ciepła kolacja na bazie chleba tostowego z mięsną wkładką. Taka zapiekanka jest szybka w przygotowaniu i doskonale sycąca. Nadaje się też do odgrzewania w mikrofalówce, dlatego nadmiar takiej kolacji można zabrać jako lunch do pracy. Brzmi pys...
smakosze.pl, 2024-09-11 18:14:04
2024-09-11 18:14:04
23 Układam banany na cieście francuskim i dodaję mleko. Efekt przechodzi najśmielsze oczekiwania
smakosze.pl
Przepis na ciastka w kilka minut. Te bananowe przekąski można przygotować dosłownie w kilka chwil i bez wysiłku. Szczególną rolę odgrywa w nich mleko.
smakosze.pl, 2024-07-28 20:47:04
2024-07-28 20:47:04