Często wymieniamy ją w jednym szeregu z mleczną i gorzką czekoladą. Jednak niekoniecznie na to zasługuje. Chodzi o białą czekoladę, której skład pozostawia dużo do życzenia. Podpowiadamy dlaczego uważać na ten "smakołyk".
Mięso mięsu nierówne. Choć mielone to jeden z produktów, po które sięgamy najczęściej, niektórych jego rodzajów warto unikać. Dokładniej wczytujmy się więc w napisy na opakowaniu.
Nie każda ryba jest tak samo zdrowa. Jedna z tych najpopularniejszych została właśnie zakazana we Włoszech. W Polsce wciąż jest dostępna i może powodować poważne choroby. Czytaj dalej, a dowiesz się, jakiej ryby unikać.
Kiedy temperatury niebezpiecznie rosną, pijemy więcej niż zwykle. To dobrze, ale tylko pod warunkiem, że odpowiednio wybierzemy napoje. Niektóre mogą doprowadzić nawet do odwodnienia. Trzeba unikać takich, które ułatwiają i zwiększają ucieczkę wody....
Pomidory królują na naszych stołach nie tylko latem, ale jest to bez wątpienia produkt, bez którego najcieplejsza pora roku nie byłaby taka sama. Wybierając pomidory w sklepie, zwracamy uwagę na wygląd skórki, ale nie tylko ona jest wyznacznikiem jak...
Rosół to niekwestionowany król polskich zup. Pyszny i esencjonalny może jednak stracić na wartości. Wszystko przez dodanie podczas gotowania pewnego warzywa. Wówczas rosół zamienia się w niezdrową, a nawet toksyczną potrawę.
Miód jest jednym z najzdrowszych produktów naturalnych. Ten dostępny w sklepach nie zawsze taki jest i należy unikać go jak ognia. Czytaj dalej, a dowiesz się, jakiego miodu unikać oraz dlaczego.
Herbata jest jednym z ulubionych napojów Polaków. Ma wiele zalet, ale wybierając jej nieodpowiedni rodzaj możemy sobie zaszkodzić. Warto mieć świadomość i omijać szerokim łukiem te herbaty, które zamiast wspierać nasz organizm, mogą powodować w nim s...
Świąteczna ryba po grecku to jedno z ulubionych wigilijnych dań. Jednak nigdy tej potrawy nie przyrządzajmy z ryby, które już dawno okryła się złą sławą. Choć lubiana w Polsce, może zawierać hormony, pestycydy i metale ciężkie. Poniżej znajdziesz wsz...
Sezon na pomidory w pełni, krzaczki uginają się od dorodnych okazów, a ich zapach unosi się w powietrzu. Doskonale pasują do sałatek, zamienią w pyszny sos, urozmaicają kanapkę, a i znajdą się też amatorzy wcinania ich jak jabłko. To czerwona bomba w...