Trudno wyobrazić sobie naszą dietę bez chleba. Niemal codziennie jadamy go na śniadanie, czy kolację. Chleb przeważnie przechowujemy w kuchni. Jednak jak nie należy tego robić? To wyjaśniamy w naszym artykule.
Kupujesz świeży chleb, a on w krótkim czasie pleśnieje i staje się niesmaczny? Wszystko przez nieodpowiedni sposób przechowywania pieczywa. Dowiedz się, jakiego błędu nie popełniać, a już nigdy nie wyrzucisz pieczywa.
RARS może udostępnić magazyny i swoje moce do przechowywania oraz dystrybuowania pomocy - poinformował w niedzielę szef Rządowej Agencji Rezerw Strategicznych Jan Rajchel zwracając się do samorządowców.
Ostatni odcinek “Tańca z Gwiazdami” wstrząsnął widzami serii. Powiało grozą i nikt nie spodziewał się jakim wynikiem zakończy się program. Natomiast jurorzy zaprezentowali się w innej niż zazwyczaj odsłonie. Szczególną uwagę przyciągnęło zachowanie E...
Z kanapki kojarzą się przede wszystkim bułki i chleb. Gastronomicznych szaleńców jednak nie brakuje, ale to w sumie dobra opcja, bo dzięki nim możemy odkrywać połączenia, o jakich nawet nie śniliśmy. Kanapka z arbuza to przekąska, która zawładnęła in...
Białka Tatrzańska cieszy się w ten weekend dużym zainteresowaniem turystów, którzy rzucili się na zakupy, aby uzupełnić zapasy żywności - poinformował Onet. W pewnym momencie w sklepach zabrakło między innymi chleba i mięsa. Nie jest to jednak jedyny...
Kiedy znudzą ci się już kanapki, a śniadania na słodko nie należą do twoich ulubionych, to jajka z mozzarellą pokochasz od razu. Wyjątkowo smaczne, proste w przygotowaniu i szybkie śniadanie to najlepszy sposób na dobre rozpoczęcie dnia.
Andrzej Kozioł, Wokół chleba. Historia, ciekawostki Wokół chleba. Historia, ciekawostki to książka, która zabiera czytelnika w podróż po historii chleba i jemu podobnych wypieków. Autor snuje bowiem opowieść nie tylko o chlebie, ale także o jego licz...
Polacy nie oczekują igrzysk, tylko chleba – zwrócił uwagę poseł Krzysztof Mulawa z Konfederacji, pytany w "Śniadaniu Rymanowskiego" o koncepcję organizacji Igrzysk Olimpijskich w Polsce.
Prosty i szybki przepis na smarowidło do chleba z fasoli. Dzięki kilku dodatkom jest aromatyczne, łatwo się rozsmarowuje, a przy tym jest niezwykle smaczne. Porównanie do smalcu ma tu wiele sensu.