To nie jest kolejny sernik czy ciasto czekoladowe. Jogurtowy pychotek kradnie serca zarówno miłośników tradycyjnych smaków, jak i tych, którzy szukają nieco nowości w słodkim menu.
Wegetariańskie potrawy potrafią zaskoczyć wyjątkowym smakiem, który zachwyci nie tylko miłośników roślin. Tak jest w przypadku tego burgera z fasolowym kotletem, którego każdy kęs sprawia, że chce się go jeść więcej i więcej. Sekretem tego przepisu s...
Dla niektórych turystów jesień to ulubiona pora na wycieczki, zwłaszcza te piesze. Okazuje się, że chcąc udać się na wędrówkę z niezapomnianymi widokami w czarujących okolicznościach przyrody, można wybrać lokalizację oddaloną od Krakowa o około pół...
Zamiast tradycyjnego trawnika, który może wymagać czasochłonnej pielęgnacji, istnieje kilka doskonałych alternatyw roślinnych, które nie tylko wyglądają pięknie, ale są też łatwe w uprawie i tanie w utrzymaniu. Oto kilka propozycji, które doskonale s...
Warstwy miękkiego ciasta, przekładane śmietankowym kremem i jabłkami to deser, jakiego nie powstydziłaby się żadna cukiernia. Nie tylko wygląda efektownie, ale przede wszystkim smakuje tak dobrze, że próśb o dokładkę zdecydowanie nie zabraknie.
Kruchy schab przełamany lekko cierpkimi owocami to połączenie, które błyskawicznie skradnie serce i szybko rozgości się w stałym menu. Świetnie sprawdzi się na imprezach, gdzie urzecze smakiem nawet najwybredniejszą teściową.
Czekoladowy spód, śmietankowa masa z sezonowymi owocami i delikatnie chrupiące wykończenie z jasnego ciasta to przepis na słodki sukces. Ten deser skrywa w sobie smaki lata z sadów i ogrodów.
Kruche ciasto wypełnione kremem z mascarpone oraz śmietanki, zwieńczone owocami to deser, który sam znika ze stołu. Cieszy oko i kubki smakowe, kusząc pięknymi kolorami. Znakomicie sprawdzi się na większe i mniejsze okazje.
Ciasto francuskie idealne na deser. W połączeniu z owocami stworzysz słodką przekąskę, która trafi w gusta nawet najbardziej wymagającego domownika. Z tym sprawdzonym przepisem ten deser przygotujesz bez problemu. Zaryzykuj i zrób go nawet dzisiaj.
Małe, uciążliwe stworzenia, które gromadzą się na owocach, to zmora naszych kuchni. Na szczęście są na nie sposoby. I choć zapobiegać lepiej niż leczyć, da się też pozbyć muszek owocówek. Poniżej zdradzamy jak.
Smak to niezwykle subiektywna kwestia. To, co jednemu smakuje wybornie, drugiemu może wydawać się obrzydliwe. Jednak, co jakiś czas pojawiają się nowe, zaskakujące połączenia smakowe, które burzą nasze kulinarne schematy i zmuszają nas do przewartośc...