Na letni deser koniecznie przygotuj ciasto z owocami i kruszonką. Sezonowe owoce nigdy nie smakowały lepiej. Połączenia ciasta, owoców i kruszonki zachwyci całą rodzinę. Przepis mojej mamy jest prosty i dzięki niemu ciasto wychodzi za każdym razem. Zdążysz zrobić je nawet dzisiaj.
Kiedy na stole pojawia się ciasto od cioci Rysi, chętnych do jedzenia zdecydowanie nie brakuje. W szczególności gdy jest to mannowiec, czyli wyjątkowo smaczny deser bez ani grama mąki. Jak podpowiada sama nazwa, jego składnikiem jest przede wszystkim...
Nie ma nic lepszego niż zapach świeżo upieczonego chleba rozchodzący się po domu. Moja sąsiadka piecze taki chleb, że kiedy tylko go przygotowuje, cała okolica pachnie niesamowicie, a wszyscy sąsiedzi zaczynają z zazdrością spoglądać w jej stronę. W...
Magda Gessler specjalizuje się w kuchni polskiej. Chętnie podpowiada, jak zrobić schabowe, mielone, rosół czy zwykłą pomidorową. Lubi też wytykać nam błędy. Tym razem zajęła się kopytkami. Czy na pewno przyrządzamy je dobrze? Oto kilka wskazówek rest...
Tomasza Strzelczyka naszła chęć na golonkę. Nie tylko przyznał się do tego otwarcie, lecz także pokazał, jak ją sobie przygotowuje. Jego przepis nieco odbiega od tradycyjnego.
Wątróbka jawi się wielu osobom jako koszmar z dzieciństwa. Warto jednak przełamać jedzeniową traumę i spróbować jej jeszcze raz. Sekret tkwi w odpowiednim przygotowaniu, o czym doskonale wiedzą mieszkanki Witroszczyna. Jak przygotować idealną wątróbk...
Kruche ciasto, wiśniowa warstwa i wykończenie z kruszonki i cukru pudru to połączenie po prostu idealne. Słodkość świetnie równoważy się z nieco cierpkim smakiem wiśni. Tak właśnie wygląda najlepsze ciasto na lato.
Goście zaproszeni, a ty nie wiesz, jakie ciasto przygotować? Malinowa chmurka z przepisu na 15 sierpnia sprawdzi się doskonale. Bliscy nie będą mogli uwierzyć, że przygotowałaś je sama i to w taki prosty sposób. Koniecznie poznaj przepis, a będzie wr...
Szukasz prostego, ale efektownego deseru, który zachwyci twoich bliskich? Klasyczne ciasto ze śliwkami i budyniem to zawsze dobry wybór. Jednak ja postanowiłem nieco urozmaicić ten przepis i dodać mu jeszcze więcej smaku. Dzięki temu ciasto zyskało n...
Co łączy szarlotkę, tartę i placek ze śliwkami? Baza, czyli kruche ciasto. Poznaj babciną zasadę dotyczącą przygotowywania kruchych spodów, a już zawsze będziesz robić je w ten sposób.