Jak zrobić nutellę ze śliwek? Od razu przekładamy je do wyparzonych wcześniej słoików, bardzo mocno zakręcamy. Gorące lub nieco ostygnięte słoiki pasteryzujemy. Jak pasteryzować nutellę ze śliwek? Nutellę ze śliwek zawsze pasteryzuję, aby zapobiec jakiemukolwiek zepsuciu. Można je pasteryzować na dw...
Świat słodyczy właśnie przeszedł prawdziwą rewolucję. Kultowa marka Nutella, która od dziesięcioleci rozpieszcza podniebienia milionów ludzi na całym świecie, wprowadza na polski rynek swój pierwszy w pełni roślinny krem orzechowy – Nutella Plant Bas...
Śliwki pojawiły się na straganach? To znak, że czas na przetwory! Ten dżem ze śliwek robię co roku, ponieważ jest banalny w przygotowaniu i wiem, że zimą znikną całe zapasy, bo cała rodzina go uwielbia. Artykuł Dżem ze śliwek pochodzi z serwisu Po Pr...
Historia dżemu ze śliwek sięga kilku wieków wstecz i do dziś jest on jednym z najbardziej ulubionych przetworów owocowych w wielu krajach. Co więcej, ma szerokie zastosowanie w kuchni, a wykorzystanie go do aromatycznego świątecznego piernika to tylk...
Domowe przetwory to doskonały sposób, by zatrzymać smak lata na dłużej. Za te, które teraz zrobisz, będziesz sobie dziękować zimą. Owocowe dżemy, konfitury, kompoty czy soki są zdrowe, pełne witamin, błonnika pokarmowego i przeciwutleniaczy. W dodatk...
Śliwki pod kruszonką to chyba najprostszy przepis na jesienny deser. Ale w jaki sposób wyczarować przysmak w wersji bez glutenu? Już podpowiadam, jaka inna mąka jest najlepsza na domową kruszonkę.