W sierpniu cukinia to niekwestionowana królowa stołów. Wszyscy, którzy szukają urozmaicenia od leczo i faszerowanej, mogą spróbować tej świetnej cukiniowej zupy. Prawdziwy kawałek lata w garnku.
Czy da się ulepszyć doskonałe? Ten przepis na fasolkę szparagową pokazuje że tak. To lekkie letnie warzywo zostało stworzone do takich właśnie sposobów podawania.
Oto ekspresowy przepis na deser owocowy. Przygotowany z łatwo dostępnych składników, jest świetną alternatywą dla praco- i czasochłonnych ciast. Jest za to równie, a może nawet bardziej efektowny. Po sobotnim obiedzie nie ma niczego lepszego.
Sałatka jarzynowa od zawsze była hitem na polskich stołach. Jednak zdeklasowała ją sałatka, która rewelacyjnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Każdy, kto jej spróbuje, poprosi o przepis. Receptura jest warta polecenia.
Kiszona kapusta jest ulubionym dodatkiem obiadowym wszystkich Polaków. Czas na kiszenie, ale zapomnij, aby robić to w beczce. Istnieje znacznie lepszy sposób. Poznaj go, a kapustę będziesz przygotowywać tylko tą metodą. Dokładną instrukcję znajdziesz...
O tym sposobie na przygotowanie kapusty na gołąbki mówi się od czasu do czasu. Jednak co innego o nim słyszeć, a co innego – zobaczyć. Oto jak bez bałaganu zmiękczyć liście przed faszerowaniem.
Sałatka jarzynowa jest klasykiem, który co roku gości na Święta Bożego Narodzenia w wielu polskich domach. Sporo osób ma swój własny patent na to uwielbiane danie. Babcia Stasia robi je inaczej niż większość - gotowaną pietruszkę zastępuje innym warz...
Na dzisiejszy obiad doskonale sprawdzi się dość nietypowa zupa. Choć nie jest tak popularna, jak pomidorowa czy ogórkowa, w niczym nie ustępuje im smakiem. Według samozwańczych krytyków jest od nich nawet lepsza. Poznaj łatwy przepis i ugotuj ją, a s...
„Rosół z piekarnika”!? No, oczywiście nie do końca. Ale rzeczywiście, wszystkie jego składniki zostały wcześniej upieczone. Dodaje to najbardziej tradycyjnej z polskich zup niezwykłej głębi smaku.
Pasta z ciecierzycy zrobiła w Polsce spektakularną karierę, chętnie sięgają po nią zarówno wegetarianie, jak i osoby ceniące kuchnię bliskowschodnią. Dlatego na pewno nie zabraknie chętnych na pyszną zupę… hummusową. Jak ją przygotować?
- Chciałbym zacząć naszą rozmowę od takiego apelu o to, żeby ten rok 2025 był takim rokiem uczciwości w stosunku do systemu - podkreślił prezes NRL Łukasz Jankowski na Forum Rynku Zdrowia.