Cudze chwalicie, swego nie znacie. Polska przoduje w produkcji mięsa, które przez rodaków jest kompletnie ignorowane. Zamiast cieszyć krajanów, jest sprzedawane na zachód, gdzie bardziej się je docenia. Rozejrzyj się podczas zakupów, może masz je w zasięgu ręki.
Około 20 tys. świadectw charakterystyki energetycznej wystawiła w ubiegłym roku tylko jedna osoba. Eksperci nie mają wątpliwości, że takie dokumenty nie mogą być rzetelne – informuje „DGP”.
Ministrowie turystyki i spraw zagranicznych Bułgarii rozważają uproszczenie wydawania wiz. Rozmowy dotyczyły również poprawy pracy służb konsularnych w państwach trzecich. Miałoby to wesprzeć turystykę bułgarską.
Ministrowie turystyki i spraw zagranicznych Bułgarii rozważają uproszczenie wydawania wiz. Rozmowy dotyczyły również poprawy pracy służb konsularnych w państwach trzecich. Miałoby to wesprzeć turystykę bułgarską.
Nic nie przebije smaku samodzielnie wyhodowanych pomidorów prosto z krzaczka. To smak lata i prawdziwa bomba witaminowa. Żeby jednak móc cieszyć się bogatymi zbiorami, trzeba dbać o rośliny i na każdym etapie rozwoju dostarczać im niezbędnych składni...
Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu na pyszne, orzeźwiające ciasto, które idealnie sprawdzi się podczas upałów, to dobrze trafiłeś. Receptura może cię zdziwić, ale naprawdę warto dać jej szansę. Tak dobrego ciasta na lato ze świecą szukać!
W PRL-u królowała na stołach, dziś wraca do łask. Mimo, iż nie jest jeszcze gwiazdą straganów warzywnych, łatwo ją kupić. Jest tania i doskonale sprawdza się jako dodatek do dań głównych, sałatek i surówek. Szczególnie latem powinniśmy włączyć ją do...
Kotlety jajeczne to klasyczne polskie danie, które kiedyś regularnie pojawiało się na stołach i to nie tylko w piątki, gdy ze względu na post nie jadano mięsa. Kotlety te, choć dziś nieco zapomniane, nadal mają wiele do zaoferowania – są smaczne, tan...
Latem trwa u ciebie festiwal placków warzywnych? Wiadomo, to najlepsza pora na te ziemniaczane i z cukinii. Są pyszne, ale gdy się już trochę znudzą, mamy świetną propozycję. To połączenie dwóch zielonych warzyw na patelni sprawdza się wybitnie. Wypr...
Renklody, te zapomniane skarby sadów, oferują nie tylko wyjątkowy smak, ale także liczne korzyści zdrowotne. Odkryj ich historię, wartości odżywcze oraz inspiracje kulinarne, które pozwolą ci cieszyć się ich dobroczynnym działaniem na co dzień. Dowie...