8 Większość z nas źle gotuje ryż, przez to staje się papkowaty i kleisty. Gordon Ramsay tłumaczy
Dobór techniki gotowania ryżu z pewnością nie spędza ci snu z powiek. Produkt ten nie jest w Polsce tak popularny jak w Azji, dlatego też zwykle ograniczamy się do wrzucenia ziaren do wody i gotowania do uzyskania pożądanej konsystencji. Chcąc jednak uniknąć kleistych brył i cieszyć się puszystym i sypkim ryżem, należy zwrócić uwagę na kilka szczegółów. O wszystkim opowiada światowej sławy kucharz, Gordon Ramsay.
Ilość odsłon: 8
źródło: https://pysznosci.pl/wiekszosc-z-nas-zle-gotuje-ryz-przez-to-staje-sie-papkowaty-i-kleisty-gordon-ramsay-tlumaczy,7059348049255200a
kategoria: rozrywka, 2024-08-12 19:49:02
Inne znaleziska:
12 Gersz: Gruba źle, szczupła też źle. Po hejcie na Kingę Zawodnik tracę wiarę w ludzi
natemat.pl
Kinga Zawodnik ważyła 150 kilogramów i zyskała popularność dzięki programom o odchudzaniu. Rok temu prezenterka poddała się operacji bariatrycznej – z sukcesem, bo w ciągu dwunastu miesięcy zrzuciła ponad 50 kilo. Co na to internet? Zamiast gratulowa...
natemat.pl, 2024-07-13 13:32:01
2024-07-13 13:32:01
11 Baba Wanga nigdy się nie myliła. Większość z nas doświadczy czegoś okropnego
lelum.pl
Baba Wanga była jedną z najpopularniejszych jasnowidzek świata. Niektórzy nazywali ją bałkańskim Nostradamusem. Okazuje się, że znachorka zostawiła po sobie wizje na najbliższe lata. Niektóre z nich zdecydowanie nie napawają optymizmem.
lelum.pl, 2024-08-26 07:36:03
2024-08-26 07:36:03
8 Latem gotuję ją niemal codziennie. Przepis na zupę warzywną mam od swojej babci
smakosze.pl
Wiele jest na świecie rzeczy pysznych, ale wśród nich mało jest zdrowszych niż zupa ze świeżych warzyw. Ten przepis mojej babci pozwala przygotować ją właśnie taką. Chwytajmy się chwili, kiedy warzywa są w sklepach tanie, wszechobecne i pełne smaku.
smakosze.pl, 2024-07-14 15:09:03
2024-07-14 15:09:03
8 Gdy żona gotuje ziemniaki – Ludzie, którzy mieli bardzo zły dzień
joemonster.org
Pech właśnie dosięgnął kolejnych wybrańców. Co tym razem poszło nie tak? Zobacz. …
joemonster.org, 2024-07-16 22:28:02
2024-07-16 22:28:02
10 Mama pięcioraczków z Horyńca zdradziła, co gotuje rodzinie w Tajlandii. Co kupiła na targu?
edziecko.pl
Dominika i Vincent Clarke znani są w sieci jako rodzice pięcioraczków, które przyszły na świat w 2023 roku i od razu stały się sensacją. Dzieci otrzymały imiona: Charles Patrick, Henry James, Elisabeth May, Evangeline Rose oraz Arianna Daisy. Niestet...
edziecko.pl, 2024-07-17 14:38:04
2024-07-17 14:38:04
13 Gotuję leczo i zawsze dorzucam ten owoc. Lepszej wersji nie znalazłam
pysznosci.pl
Leczo to danie, które zna każdy miłośnik kuchni. Aromatyczne, pełne warzyw i smaku, idealnie nadaje się na obiad czy kolację. Ale co powiesz na dodanie do tradycyjnego leczo jednego nieoczywistego składnika, który sprawi, że to danie stanie się jeszc...
pysznosci.pl, 2024-07-20 17:57:02
2024-07-20 17:57:02
6 Zalewam wodą i gotuję z cukrem. Nie ma lepszego dodatku do deserów i mięs
pysznosci.pl
Świetnie komponuje się z lodami czy budyniem, doda smaku omletowi lub naleśnikowi, będzie też pysznym towarzyszem pasztetu albo grillowanego mięsa. Warto wykorzystać sezon agrestowy i przygotować z tych soczystych owoców konfiturę.
pysznosci.pl, 2024-07-22 11:25:01
2024-07-22 11:25:01
15 Gotuję wodę w garnku i dokładam folię aluminiową. Żałuję, że wcześniej tego nie znałem
smakosze.pl
Oto jeden z najskuteczniejszych sposobów na przypalone od zewnątrz garnki i patelnie. Wystarczy zanurzyć je w wodzie z kilkoma łatwo dostępnymi składnikami. Mogą okazać się skuteczniejsze niż większość kupnych preparatów.
smakosze.pl, 2024-07-27 12:32:04
2024-07-27 12:32:04
9 Rosół gotuję według zasady 2:3. Zawsze wychodzi idealny
smakosze.pl
Rosół jest jednym z tych dań, bez których nie wyobrażamy sobie rodzimej kuchni. Aromatyczny, treściwy wywar z mięsa i warzyw to jedna z ulubionych potraw Polaków. Niestety nie zawsze smakuje on tak, jakbyśmy tego chcieli.Od lat stosuję metodę 2:3, dz...
smakosze.pl, 2024-08-01 15:40:02
2024-08-01 15:40:02
12 Żadne kiszonki. Latem ogórkową gotuję inaczej, wszyscy ją uwielbiają
smakosze.pl
Zwykle zupę ogórkową gotuję tradycyjnie z ogórków kiszonych. Natomiast, gdy nadchodzi lato, zmieniam swoje przyzwyczajenia. Przyrządzam zupę w sposób, który daje pyszny efekt. Każdy prosi o dokładkę tej wybornej zupy ogórkowej ze świeżych ogórków. 
smakosze.pl, 2024-08-02 23:13:02
2024-08-02 23:13:02