Dobór techniki gotowania ryżu z pewnością nie spędza ci snu z powiek. Produkt ten nie jest w Polsce tak popularny jak w Azji, dlatego też zwykle ograniczamy się do wrzucenia ziaren do wody i gotowania do uzyskania pożądanej konsystencji. Chcąc jednak uniknąć kleistych brył i cieszyć się puszystym i...
Szef wytwórni Lionsgate otwarcie skomentował porażkę filmu Borderlands oraz wypowiedział się o przyszłości firmy.Jon Feltheimer, prezes Lionsgate, wypowiedział się o porażce Borderlands podczas spotkania podsumowującego dochody firmy w ostatnich mies...
Film "Borderlands" okazał się sporą klapą i w zasadzie trudno jest jakkolwiek z tym dyskutować. Po tym, jak od kilku lat ekranizacje gier wideo zdawały się iść w dobrym kierunku, pokazując pełne zrozumienie tego wciąż młodego medium, któr...
Baba Wanga była jedną z najpopularniejszych jasnowidzek świata. Niektórzy nazywali ją bałkańskim Nostradamusem. Okazuje się, że znachorka zostawiła po sobie wizje na najbliższe lata. Niektóre z nich zdecydowanie nie napawają optymizmem.
Bułka tarta – pozornie prosty produkt, który może kryć w sobie wiele niespodzianek. Choć wydaje się, że jej skład powinien być równie prosty jak jej nazwa, rzeczywistość często bywa bardziej złożona. Wiele gotowych produktów dostępnych na sklepowych...
Zgodnie z raportem Światowej Organizacji Meteorologicznej (WMO), dwutlenek węgla gromadzi się w atmosferze szybciej niż kiedykolwiek w historii. To nieuchronnie prowadzi do wzrostu temperatur w kolejnych latach.
Oto jeden z najskuteczniejszych sposobów na przypalone od zewnątrz garnki i patelnie. Wystarczy zanurzyć je w wodzie z kilkoma łatwo dostępnymi składnikami. Mogą okazać się skuteczniejsze niż większość kupnych preparatów.
Rosół jest jednym z tych dań, bez których nie wyobrażamy sobie rodzimej kuchni. Aromatyczny, treściwy wywar z mięsa i warzyw to jedna z ulubionych potraw Polaków. Niestety nie zawsze smakuje on tak, jakbyśmy tego chcieli.Od lat stosuję metodę 2:3, dz...
Zwykle zupę ogórkową gotuję tradycyjnie z ogórków kiszonych. Natomiast, gdy nadchodzi lato, zmieniam swoje przyzwyczajenia. Przyrządzam zupę w sposób, który daje pyszny efekt. Każdy prosi o dokładkę tej wybornej zupy ogórkowej ze świeżych ogórków.
Flaki, ta tradycyjna polska zupa, od lat podbija podniebienia smakoszy. Jednak czy każdy wie, co tak naprawdę wyróżnia flaki po warszawsku? Słynny kucharz, Tomasz Jakubiak, zdradził swój sekretny składnik, który dodaje tej potrawie wyjątkowego charak...
W sierpniu cukinia to niekwestionowana królowa stołów. Wszyscy, którzy szukają urozmaicenia od leczo i faszerowanej, mogą spróbować tej świetnej cukiniowej zupy. Prawdziwy kawałek lata w garnku.