W polskich domach najczęściej na obiad podawane są ziemniaki z mięsnym dodatkiem, którym jest np. kotlet schabowy czy też panierowany filet z kurczaka. Nie da się ukryć, że po pewnym czasie danie to robi się nieco nudne. Mamy więc dla ciebie przepis, który w smakowity sposób odmieni twoją kuchnię!
Naukowcy dokonali zjawiskowego odkrycia. Udało się zaobserwować niezwykle rzadkie zjawisko na niebie, które ukazuje wczesny etap formowania się nowej planety, która wciąż buduje swoją atmosferę. Zdjęcia, które uchwycili astronomowie, robią piorunując...
Kurczak z dodatkami z piekarnika, zawinięty w folię to jeden z najczęstszych obiadów w moim domu rodzinnym. Przygotowanie go zajmuje chwilę i zachwyca wszystkich przy stole.
Rolnictwo, a w szczególności współczesna produkcja mięsa, przekłada się na przykre konsekwencje dla naszej planety. To przede wszystkim niemały ślad węglowy, a więc emisja gazów cieplarnianych do atmosfery. Dlatego w ostatnich latach pojawiają się al...
Zmieniające się nawyki konsumentów w Polsce coraz wyraźniej odbijają się na rynku spożywczym. Jak wynika z danych przytaczanych przez "Puls Biznesu", w pierwszym kwartale 2025 r. polskie gospodarstwa domowe ograniczyły wydatki na mięso i wędliny, pod...
Kiedyś to mięso często pojawiało się na stołach, ale dziś można szukać go ze świecą. Budzi liczne kontrowersje i dyskusje, chociaż przed laty nie było dla nikogo niczym zaskakującym. Historia koniny w polskiej kuchni to opowieść o zmieniających się c...
W belgijskich sklepach Lidl pojawił się nowy produkt – mięso hybrydowe, czyli połączenie tradycyjnego mięsa z białkami roślinnymi. To propozycja dla konsumentów, którzy szukają kompromisu między smakiem a troską o środowisko. Produkt ten może również...
Hiszpania kojarzy się z gazpacho, chorizo i owocami morza, ale odkryć w niej można wiele innych smakołyków. Wśród nich jest wieprzowina, a konkretniej nogi.
To żadne podroby czy kontrowersyjna konina. Ma delikatny smak, czasem mylony z kurczakiem, ale z samym drobiem niewiele go łączy, zwłaszcza pod względem tekstury i pochodzenia. Ten egzotyczny przysmak dostać można wyłącznie w wyspecjalizowanych sklep...
Czasem zdarza się, że otwierasz opakowanie mięsa mielonego z myślą o szybkim obiedzie, a tam... niespodzianka. Mięso jest szare i wygląda mało apetycznie. Pojawia się więc pytanie – czy nadal nadaje się do jedzenia, czy jednak lepiej go nie ryzykować...