Jeśli lubisz szybkie, klasyczne, a jednocześnie eleganckie dania, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Delikatny schab w stylu sauté smażony bez tłuszczu świetnie komponuje się z lekką i orzeźwiającą sałatką z surowych pieczarek, cebuli i natki pietruszki. To połączenie prostoty z wyrafinowanym...
Jeżeli jakimś cudem nie lubisz ziemniaków, to ta sałatka zrobi z Ciebie ich największego fana. Oto najlepsza chrupiąca sałatka z pieczonymi młodymi ziemniakami, szparagami i rzodkiewką, skąpana w aromatycznym jogurtowo-musztardowym sosie. Chrupiąca s...
Witalij Mazurenko, dziennikarz, stracił pracę po kontrowersyjnej wypowiedzi na temat prezydenta Karola Nawrockiego w programie "Debata Gozdyry". Choć posiadający polskie obywatelstwo Ukrainiec przeprosił za nazwanie Nawrockiego "pachanem", mogą go sp...
Prokuratura wniosła o uznanie winnymi wszystkich pięciu oskarżonych w sprawie dotyczącej nieprawidłowości w procesie przejmowania nieruchomości przez gminę Szerzyny. W ławie oskarżonych zasiadają wójt Grzegorz Gotfryd, dyrektor PCPR w Tarnowie Anna G...
Do Ministerstwa Zdrowia trafiła petycja, w której postulowano wprowadzenie wysokich kar finansowych dla pacjentów bezpodstawnie pojawiających się na Szpitalnych Oddziałach Ratunkowych. Resort odniósł się już do tego pomysłu.
Lewica chce by restauracje wydawały gościom wodę z kranu za darmo. Z kolei ich propozycja dotycząca ograniczenia sprzedaży alkoholu niepokoi branżę. Posłowie Lewicy proponują, by goście w restauracjach mogli otrzymywać wodę z kranu za darmo. Dlateg...
Choć schab z boczkiem kojarzy się raczej z ciężką, swojską kuchnią, w tej odsłonie Mateusz Gessler dodaje mu góralskiego sznytu. Oscypek, zapieczony na mięsie i boczku, wprowadza wyrazisty, dymny aromat, żurawina przełamuje całość owocową słodyczą, a...
Schab w sosie własnym to klasyka polskich obiadów. Właściwie każdy zna jego smak, ale nie każdy potrafi przygotować go tak, by mięso było kruche, soczyste i wręcz rozpływało się w ustach. Sekret tkwi w kilku prostych krokach i dobrze dobranych dodatk...
W kuchni „halo tu Polsat” Karolina Stolarska-Bigos przygotowała wyjątkowe danie – schab faszerowany kiełbasą z szynki, podany z kopytkami na maśle szałwiowym. Ta propozycja idealnie sprawdzi się zarówno podczas niedzielnego obiadu w rodzinnym gronie,...
Schab po węgiersku, to przepyszne, soczyste i rozpływające się w ustach plastry schabu w idealnie doprawionym sosie paprykowym. Ten przepis polecam nie tylko jesienią i zimą.