Latem chętnie jadamy na świeżym powietrzu. Niestety zmorą bywają osy, które lgną do naszych dań. Jak odstraszyć osy od jedzenia? Sposób zawodowego kucharza okazał się strzałem w 10! Polecam go każdemu.
Rosół króluje na naszych stołach w niedzielę i od święta. Niektórzy szefowie kuchni wlewają do niego ocet. Dlaczego sięgają po ten składnik? Odpowiedź może nieźle zaskoczyć.
Ulubiony lokal amerykańskiego pisarza Ernesta Hemingwaya - miejsce kultowe - Bar Sloppy Joe's na Kubie przez dekady był turystycznym hitem. Turyści zawsze podkreślali, że mogą w nim poczuć nowojorskiego ducha, którego nie ma nawet w samym Nowym Jorku...
Figurka klasycznej Lary Croft może ozdobić biurko lub pokój fana serii Tomb Raider.Dark Horse nawiązało współpracę z Crystal Dynamics z okazji tegorocznej premiery odświeżonej trylogii i przygotowało figurkę inspirowaną klasycznym wyglądem Lary Crof...
- Ceny są wysokie, ale jak dziecko chce, to trzeba kupić - mówią turyści spotkani na Krupówkach o cenach w restauracjach. - Staramy się unikać i nigdzie tu nie wchodzić - mówi z kolei para, która przyjechała do Zakopanego z Krakowa i dodaje, że "żeby...
Przyzwyczailiśmy się wyręczać dzieci i szukać im pomysłów na zabawę, byle tylko nie słyszeć "nudzi mi się", "nie mam co robić". Tymczasem dzieci wręcz powinny się nudzić, tylko my rodzice, wciąż źle na te słowa reagujemy. Wystarczy mała zmiana w nasz...
Cebula zawsze była popularnym składnikiem wielu dań, a ostatnio zyskała nową, efektowną odsłonę. Cebulowy kwiat jest doskonałym uzupełnieniem imprezowego stołu. Bardziej niż pewne jest to, że wszyscy będą cię opytywać, jak przygotować tę prostą, ale...
Zabytkowa willa "Wanda" w Piotrkowie Trybunalskim została wystawiona na sprzedaż. Są prowadzone rozmowy w sprawie przejęcia nieruchomości przez miasto. Dotychczas nie było zbyt wielu chętnych, aby zakupić ten historyczny obiekt, w którym podczas II w...
Nadaje niepowtarzalnego, cytrusowego posmaku licznym potrawom i napojom przygotowywanym przez mieszkańców Indii, Tajlandii czy Wietnamu. Jednak trawa cytrynowa sprawdzi się także w polskiej kuchni. Jak ją ciekawie wykorzystać?