14 Polskie gołąbki są pyszne, ale długo zalegają w żołądku. Grecy znaleźli rozwiązanie
Chociaż gołąbki wydają się być naszym daniem narodowym, to podobne do nich potrawy znaleźć można również w innych kuchniach świata. Szczególnie popularne są w Grecji, jednak w nieco innej, lżejszej odsłonie. Przygotowanie ich nie jest trudne, a będą pyszną i zdrową odskocznią od klasycznego przepisu.
Ilość odsłon: 14
źródło: https://pysznosci.pl/polskie-golabki-sa-pyszne-ale-dlugo-zalegaja-w-zoladku-grecy-znalezli-rozwiazanie,7060279530351424a
kategoria: rozrywka, 2024-08-15 10:28:04
Inne znaleziska:
17 Wyglądają jak gołąbki, ale to coś o wiele lepszego. Nie uwierzysz, w co zawijam zamiast kapusty
smakosze.pl
Marzy ci się obiad pełen smaku? Wypróbuj przepis na danie, które wygląda jak gołąbki. Jednak to tylko pozory. Apetyczny farsz nie jest zawijany w liście kapusty, a w coś zupełnie innego. Wychodzi pysznie, a smak zaskakuje każdego.
smakosze.pl, 2024-08-23 17:29:03
2024-08-23 17:29:03
19 W lubuskim gołąbki zawijają w nietypową kapustę. Podawano je nawet na wigilię
pysznosci.pl
Gołąbki to jedno z dań, które kojarzy się z tradycyjną kuchnią i ciepłem domowego ogniska. Na dobre zakorzeniły się już w całej Polsce, chociaż nie brakuje różnych odsłon i połączeń. Mieszkańcy województwa lubuskiego mają swój regionalny przysmak z n...
pysznosci.pl, 2024-07-09 17:29:01
2024-07-09 17:29:01
17 Zawijam farsz w liść kapusty i kładę na patelni. Zwykłe gołąbki mogą się schować
smakosze.pl
Gołąbków w takim wydaniu jeszcze nie jadłeś. Apetyczne danie z mięsa i kapusty robię w panierce i smażę. Wychodzą gołąbki, którymi zajada się cała rodzina. Każdemu polecam ten przepis na smaczne danie. 
smakosze.pl, 2024-07-17 12:39:03
2024-07-17 12:39:03
16 Żaden ryż i mięso mielone. W lipcu to te gołąbki królują w moim domu
smakosze.pl
Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem, podane z sosem pomidorowym to nasze tradycyjne, polskie danie. Wszyscy się nimi zajadamy. W wakacje jednak, gdy na zewnątrz jest upalnie, gołąbki przyrządzam nieco inaczej. Nie dodaję do nich podstawowych składników...
smakosze.pl, 2024-07-20 13:22:02
2024-07-20 13:22:02
11 Czy podsmażać mięso mielone na gołąbki? Zdziwicie się, jak ludzie robią to danie
smakosze.pl
Gołąbki kochamy wszyscy. Jednak każdy z nas robi je zupełnie inaczej. Jedni jedzą je polane sosem pomidorowym, drudzy bez. Niektórzy podsmażają mięso, a inni nie. Jak powinno się robić?
smakosze.pl, 2024-07-22 20:53:02
2024-07-22 20:53:02
13 Wakacje spędzałam na Podlasiu. Moja babcia co chwilę robiła te przepyszne gołąbki
pysznosci.pl
Wakacyjne wyjazdy w czasach dzieciństwa były okazją nie tylko do spędzania czasu z rodziną, ale również odkrywania smaków, których na co dzień w domach. Jednym z dań, które przygotowywała moja babcia, na co dzień mieszkanka jednej z podlaskich wsi, b...
pysznosci.pl, 2024-07-25 12:14:03
2024-07-25 12:14:03
15 Zapomnij o garnku z wodą. Kapustę na gołąbki najszybciej sparzysz w inny sposób
smakosze.pl
Parzysz kapustę na gołąbki w garnku? Istnieje znacznie lepsza metoda. Z nią zrobisz to zdecydowanie szybciej i łatwiej. Gołąbki wyjdą tak samo dobre, a ty w kuchni spędzisz zdecydowanie mniej czasu.
smakosze.pl, 2024-08-03 21:31:08
2024-08-03 21:31:08
12 Mieli ochotę na gołąbki i pierogi. Gdy dostawa dotarła, zrobili coś strasznego
fakt.pl
Dwie mieszkanki (31 i 40 l.) i ich kolega (40 l.) z Chełma (woj. lubelskie) postanowili zamówić jedzenie. Wybór padł na pierogi i gołąbki. Dostawca zjawił się pod wskazanym adresem punktualnie. Wtedy zaczęły się tam dziać dantejskie sceny.
fakt.pl, 2024-08-09 19:36:02
2024-08-09 19:36:02
14 Żadna kapusta. Wachowicz zawija gołąbki w warzywo, o którym nikt by nie pomyślał
smakosze.pl
Gołąbki to mięso mielone z dodatkami zawinięte w liście. Ale jakie liście? Większość z nas powiedziałaby, że kapusty. Ale Ewa Wachowicz ma na to swój pomysł.
smakosze.pl, 2024-08-10 10:12:03
2024-08-10 10:12:03
10 Mieszam z mięsem mielonym zamiast ryżu i zawijam w kapustę. Te gołąbki nie tuczą tak jak klasyczne
pysznosci.pl
Kiedy na stole pojawiają się gołąbki, wszyscy od razu chwytają za widelce. Farsz to najczęściej mięso i ryż, ale w tym przepisie znajdziesz połączenie, które będzie pyszną i przy tym lżejszą odmianą od tradycyjnego przepisu.
pysznosci.pl, 2024-08-28 12:28:02
2024-08-28 12:28:02