Chociaż gołąbki wydają się być naszym daniem narodowym, to podobne do nich potrawy znaleźć można również w innych kuchniach świata. Szczególnie popularne są w Grecji, jednak w nieco innej, lżejszej odsłonie. Przygotowanie ich nie jest trudne, a będą pyszną i zdrową odskocznią od klasycznego przepisu...
Ilość odsłon: 22
źródło: https://pysznosci.pl/polskie-golabki-sa-pyszne-ale-dlugo-zalegaja-w-zoladku-grecy-znalezli-rozwiazanie,7060279530351424a
kategoria: rozrywka, 2024-08-15 10:28:04
Inne znaleziska:
Wyglądają jak gołąbki, ale to coś o wiele lepszego. Nie uwierzysz, w co zawijam zamiast kapusty
smakosze.pl
Marzy ci się obiad pełen smaku? Wypróbuj przepis na danie, które wygląda jak gołąbki. Jednak to tylko pozory. Apetyczny farsz nie jest zawijany w liście kapusty, a w coś zupełnie innego. Wychodzi pysznie, a smak zaskakuje każdego.
smakosze.pl, 2024-08-23 17:29:03
2024-08-23 17:29:03
Ekspresowe gołąbki robię z kapustą, ale bez zawijania. To wygodniejsza metoda
pysznosci.pl
Gołąbki to jeden z klasyków polskiej kuchni, który od lat cieszy się ogromną popularnością. Nie jest to danie trudne w przygotowaniu, ale trzeba przyznać, że dość pracochłonne. A już zwłaszcza przygotowanie kapusty i zawijanie zajmuje sporo czasu. Mo...
pysznosci.pl, 2024-10-24 11:03:03
2024-10-24 11:03:03
Wakacje spędzałam na Podlasiu. Moja babcia co chwilę robiła te przepyszne gołąbki
pysznosci.pl
Wakacyjne wyjazdy w czasach dzieciństwa były okazją nie tylko do spędzania czasu z rodziną, ale również odkrywania smaków, których na co dzień w domach. Jednym z dań, które przygotowywała moja babcia, na co dzień mieszkanka jednej z podlaskich wsi, b...
pysznosci.pl, 2024-07-25 12:14:03
2024-07-25 12:14:03
Zapomnij o garnku z wodą. Kapustę na gołąbki najszybciej sparzysz w inny sposób
smakosze.pl
Parzysz kapustę na gołąbki w garnku? Istnieje znacznie lepsza metoda. Z nią zrobisz to zdecydowanie szybciej i łatwiej. Gołąbki wyjdą tak samo dobre, a ty w kuchni spędzisz zdecydowanie mniej czasu.
smakosze.pl, 2024-08-03 21:31:08
2024-08-03 21:31:08
Mieli ochotę na gołąbki i pierogi. Gdy dostawa dotarła, zrobili coś strasznego
fakt.pl
Dwie mieszkanki (31 i 40 l.) i ich kolega (40 l.) z Chełma (woj. lubelskie) postanowili zamówić jedzenie. Wybór padł na pierogi i gołąbki. Dostawca zjawił się pod wskazanym adresem punktualnie. Wtedy zaczęły się tam dziać dantejskie sceny.
fakt.pl, 2024-08-09 19:36:02
2024-08-09 19:36:02
Żadna kapusta. Wachowicz zawija gołąbki w warzywo, o którym nikt by nie pomyślał
smakosze.pl
Gołąbki to mięso mielone z dodatkami zawinięte w liście. Ale jakie liście? Większość z nas powiedziałaby, że kapusty. Ale Ewa Wachowicz ma na to swój pomysł.
smakosze.pl, 2024-08-10 10:12:03
2024-08-10 10:12:03
Mieszam z mięsem mielonym zamiast ryżu i zawijam w kapustę. Te gołąbki nie tuczą tak jak klasyczne
pysznosci.pl
Kiedy na stole pojawiają się gołąbki, wszyscy od razu chwytają za widelce. Farsz to najczęściej mięso i ryż, ale w tym przepisie znajdziesz połączenie, które będzie pyszną i przy tym lżejszą odmianą od tradycyjnego przepisu.
pysznosci.pl, 2024-08-28 12:28:02
2024-08-28 12:28:02
Zawiń kapustę jak gołąbki i poupychaj w słoikach. Za ten przepis ktoś powinien dostać medal
smakosze.pl
Lubisz gołąbki? Jeśli jesteś ich smakoszem, to koniecznie wypróbuj ten przepis. Wystarczy zawinąć kapustę z pewnym zdrowym i smacznym produktem. Wkrótce gołąbki w apetycznej marynacie trafią na twój stół. 
smakosze.pl, 2024-09-11 11:13:02
2024-09-11 11:13:02
W tym roku na Wszystkich Świętych podam gołąbki w takiej wersji. Są szybsze niż tradycyjne
smakosze.pl
Jeśli lubisz gołąbki, to koniecznie poznaj przepis na to danie od Tomasza Strzelczyka. Jednak znany kucharz nie zawija mięsa w kapustę. Stosuje inny sposób, który warto wypróbować na Wszystkich Świętych. 
smakosze.pl, 2024-10-25 13:41:02
2024-10-25 13:41:02
Co roku na Wszystkich Świętych robię tylko takie gołąbki. Goście je kochają przez 1 sztuczkę
smakosze.pl
To bardzo nietypowe gołąbki. Chociaż w składzie nie ma nic niezwykłego, zmiana metody przyrządzania radykalnie wpływa na efekt. Dzięki smażeniu zamiast pieczenia gołąbki mają zupełnie nowe oblicze.
smakosze.pl, 2024-10-30 08:19:02
2024-10-30 08:19:02