Ryba z frytkami to danie, które nieodzownie kojarzy się z wakacyjnymi wypadami nad Bałtyk. Jeśli najdzie cię ochota na ten przysmak, nie musisz od razu wsiadać do auta lub pociągu, bo odtworzysz go w swoim domu. W tym wydaniu smakuje jeszcze lepiej niż ze smażalni.
Ryby w diecie Polaków goszczą zdecydowanie za rzadko. Warto to zmienić, tym bardziej że w sklepach znaleźć można wiele smacznych gatunków. Poza powszechnie znanym dorszem czy łososiem warto wybrać rybę, która zdecydowanie zasługuje na większą popular...
Oto najszybszy sposób na pyszne jabłkowo-cynamonowe bułeczki. Ciasto francuskie znacznie przyspiesza ich przygotowanie. Z pewnością jesienią ten przepis znajdzie się wśród ulubionych przekąsek w wielu domach.
Jeśli zadajesz sobie pytanie, co zrobić z mięsa z rosołu, to spieszę z odpowiedzią. Dzięki temu sposobowi robię danie, że palce lizać. Smakiem bije na głowę tak lubiane krokiety i pierogi. Wypróbuj koniecznie ten przepis w swojej kuchni.
Czy wiesz, że kwiaty cukinii to nie tylko piękna ozdoba ogrodu, ale także prawdziwa kulinarna uczta? Te delikatne płatki, zanurzone w lekkim cieście i usmażone na złoto, to przekąska, która podbije podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy...
Nie masz pomysłu na deser? Poznaj przepis i przygotuj tę słodką przekąskę. Śliwki w połączeniu z ciastem francuskim jeszcze nigdy nie smakowały tak dobrze. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak to zrobić.
Kwiatuszki z ciasta francuskiego ze śliwkami to urocza sezonowa przekąska na pożegnanie lata. Są błyskawiczne w przygotowaniu, lekkie i idealne do mrożonej kawy we wczesnojesienne popołudnia.
Przywykliśmy do tego, że desery z ciasta francuskiego są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Ten jednak już naprawdę przesadza. Wystarczy dosłownie pięć ruchów ręką, by przygotować owocową przekąskę do popołudniowej kawy.
„Wiewiórka” to kombinacja smaków o bardzo jesiennym charakterze. Jabłka łączą się z grzybami w nietypową, ale swojską w smaku kompozycję. Jest to też jeden z łatwiejszych do przygotowania deserów.
Ryby powinniśmy jeść co najmniej dwa razy w tygodniu. To zalecenie żywieniowców. Możemy je piec, grillować, smażyć lub gotować na parze. Wersja z patelni, otoczona złocistą i chrupiącą panierką cieszy się chyba największym uwielbieniem wśród smakoszy...