W upalne dni piekarnik nie jest naszym sprzymierzeńcem. Co zrobić jednak, gdy mamy wielki apetyt na szarlotkę? Wtedy sprawdzi się przepis, który dostałam od mojej kuzynki. To rewelacyjna szarlotka na zimno, która znika w ciągu jednego wieczoru.
Zainspiruj się i na deser przygotuj sernik na zimno inaczej, bo z serków homogenizowanych. Pomimo braku twarogu ciasto wychodzi naprawdę doskonałe. Wypróbuj przepis, a smak spodoba ci się tak bardzo, że będziesz wracać do niego bardzo często. W mojej...
Choć trwa sezon na grzyby leśne, nie zapominajmy o pieczarkach. Są zdrowe, łatwo dostępne i można je szybko przygotować, nawet dla niespodziewanych gości. Kiedy ostatnio całkiem spontanicznie odwiedziła mnie kuzynka, przygotowałam pieczarki z tego pr...
Anna Guzik, mimo że swoje pięć minut miała już jakiś czas temu, wciąż jest rozpoznawalną aktorką. Jak się okazuje, ma znaną kuzynkę, która osiągnęła w polityce niemały sukces. Była nawet prawą ręką Donalda Tuska.
Jeżeli chcesz, aby zapach pieczonego ciasta i jabłek rozchodził się po całej kuchni, zrób szalotkę z przepisu babci. Jest on niezwykle prosty, a przygotowanie nie trwa wieki. Koniecznie zrób ją z tego przepisu, a twoi domowi smakosze będą wniebowzięc...
Dzieci kochają szarlotkę, a mąż woli sernik... Wcale nie trzeba piec dwóch ciast, by ich zadowolić. Mamy przepis, który sprawdzi się w takiej sytuacji wprost idealnie. W dodatku jest świetny na ostatnie, ale wciąż gorące dni lata.
Gdy żar leje się z nieba, mamy ochotę na coś pysznego i orzeźwiającego. Warto wtedy podać sernik na zimno z przepisu Heni Foks. Zrobisz go z serków homogenizowanych i zjesz z apetytem.
Zainspiruj się i na letni deser przygotuj sernik na zimno. Z tym przepisem zrobisz to doskonałe ciasto nie tylko łatwo, ale i szybko. A to dzięki temu, że słodki przysmak nie wymaga pieczenia. Zrób go nawet dzisiaj, a rodzina nie będzie mogła wyjść z...
Fasolka szparagowa najlepiej smakuje latem. Zwykle podajemy ją na gorąco polaną masełkiem i bułką tartą. Jednak warto przyrządzić sałatkę z fasolki szparagowej na zimno. W takim wydaniu zachwyci wszystkich.
Buraczki to pyszny tradycyjny dodatek do obiadu. Pasują do mielonych, schabowych czy pieczeni. Jednak można je też podawać do kolacji, bo świetnie współgrają na przykład z humusem. Podpowiadamy, jak je przygotować i czym doprawić, by były najlepsze.
Jeżeli nie masz pomysłu na deser, poznaj stary przepis mojej babci. Przygotujesz z niego doskonały sernik na zimno, który od pierwszego kęsa pokocha cała rodzina. Smak uzależnia i będziesz przygotowywała go znacznie częściej. Szczegóły poznasz w dals...