Pomidory nie tylko jako składnik kanapek i sałatek. Będą smakowały jeszcze lepie. Wystarczy, że poznaj przepis i przygotujesz pomidory z piekarnika. Wypróbuj sposób, a będziesz przyrządzać je bardzo często. Czytaj dalej, a dowiesz się, o co chodzi.
Smak wyhodowanych latem pomidorów możesz zatrzymać na dłużej. Przygotuj je w marynacie wraz z ziołami, a będziesz przyrządzać je co roku. Smak zachwyci każdego, a w dodatku poproszą cię o przepis. Koniecznie musisz wypróbować ten sposób.
Sałatka z pomidorów jest smacznym dodatkiem do dań obiadowych. Jednak ta, którą chcę polecić, dosłownie zachwyca każdego. Pyszny sos jest tajemnicą tego wyjątkowego smaku, któremu tak trudno się oprzeć.
Co zrobić na śniadanie? Najlepiej omlet z pomidorami, który jest pyszny i zapewnia niezłą porcję energii na kilka godzin. Zrobisz go w prosty sposób dzięki temu przepisowi.
Robisz przetwory na zimę? Zwykle przygotowywałam ogórki kiszone, ale dzięki temu przepisowi łączę ogórki z pomidorami i jeszcze innymi warzywami. Wychodzą znakomicie, dlatego każdemu polecam tę recepturę. Na zimę będą w sam raz.
Zwyczajna roślina czy zioło o wielkiej mocy? Wyróżnia się dobroczynnym działaniem. Ta roślina polecana jest dla poprawy zdrowia i urody, pozytywnie wpływa na pracę przewodu pokarmowego, obniża poziom cukru we krwi, działa wykrztuśnie, antybakteryjnie...
Cukinia słynie z delikatnego i świeżego smaku. Warto z tego lubianego warzywa wyczarować pyszne danie. Smażona cukinia z aromatycznymi przyprawami sprawi, że chętnie sięgniesz po dokładkę tej potrawy. Zrobisz ją w prosty sposób dzięki temu przepisowi...
Pasztet z cukinii smakuje na ciepło i na zimno. Ten pyszny domowy wyrób zachwyca dzięki pewnemu składnikowi. Tajemnicą smaku pasztetu z cukinii jest przyprawa, którą dodaję do tego warzywnego smakołyku.
Prawdziwy cynamon był kiedyś tak cenny jak złoto. Teraz musi stawić czoła potężnemu rywalowi, który jest 10 razy tańszy, choć w dużych ilościach może być niezdrowy. Dlaczego cynamon ze Sri Lanki uważany jest za najlepszy na świecie? Jak go rozpoznać...
Gdy dodajemy przyprawy do potraw, posiłkujemy się najczęściej przepisem. Bywa, że stosujemy metodę „na oko”. Najważniejsze, żeby zgadzał się smak i zapach. A może co innego powinno nas interesować — na przykład skład? W jednej z przypraw już odkryto...